Connect with us

Ekonomija

EPCG: Dobit 16,2 miliona eura

Published

on

Elektroprivreda Crne Gore ostvarila je lani dobit od 16,2 miliona eura.

To je saopšteno iz Elektroprivrede, nakon Odbora direktora kompanije, koji je usvojio prijedloge odluka o usvajanju finansijskih iskaza, izvještaja o poslovanju i izvještaja menadžmenta za prethodnu godinu.

Odbor je konstatovao da je tokom 2020. godine, a kao posljedica pandemije Covid-19, EPCG poslovala u ekonomskom okruženju punom izazova te da je pandemija usporila ekonomiju i negativno uticala i na energetski sektor gdje je došlo do pada potrošnje električne energije, pada naplate i nestabilnosti berzanskog trgovanja. Prihod 2020. godine je bio manji za 14,9 miliona eura u odnosu na isti period 2019. godine, dok su ukupni rashodi iz poslovanja iznosili 300,3 miliona eura, što je manje u odnosu na 2019. godinu za 4,1 milion eura.

“Dodatni trošak u odnosu na isti period 2019. godine godine EPCG je imala uvođenjem novih ekoloških taksi na državnom i lokalnom nivou u iznosu od oko 9,8 miliona eura. I pored očekivanih rezultata, EPCG je kao društveno odgovorna kompanija, a usljed negativnog uticaja pandemije u ovom periodu, dodatno subvencionisala skoro 20.000 domaćinstava, korisnika prava na subvenciju za električnu energiju, u iznosu od 1,55 miliona eura”, navodi  u saopštenju EPCG.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije