Connect with us

Ekonomija

“IMAMO ŠEST VRHUNSKIH STRUČNJAKA”: Vlada u četvrtak odlučuje o odboru direktora i izvršnom direktoru ToMontenegro

Published

on

Komisija za utvrđivanje predloga liste kandidata za članove odbora direktora i izvršnog direktora u d.o.o. ToMontenegro, utvrdila je predlog liste kandidata koji ispunjavaju zakonske uslove i posjeduju potrebne kvalifikacije, saopšteno je iz ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Lista se sastoji od šest vrhunskih stručnjaka, koji će zbog svog znanja, kvalifikacija i profesionalnog integriteta biti ponos naše države. O predlogu liste kandidata, Vlada će odlučivati na sjednici koja je zakazana za četvrtak, 4. februar.

“Komisija u sastavu, ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja,  Jakov Milatović, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić i ministar za kapitalne investicije, Mladen Bojanić, obrazovana je na sjednici Vlade Crne Gore od 26. januara. Članovi su pregledali sve pristigle prijave i napravili selekciju biografija koje ispunjavaju potrebne kvalifikacije i uslove, nakon čega su pristupili razgovorima sa svim kandidatima koji su ušli u uži izbor”, poručuju iz Ministarstva.

Interesovanje za poziv koji je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja objavilo na svojoj web stranici je bilo veliko, u prilog čemu govori i zavidan broj prijavljenih.

“Broj kompetentnih profesionalaca, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, koji su se odazvali sa željom da budu dio nove kompanije predstavlja potvrdu da ova Vlada uživa veliku podršku i povjerenje građana, što pruža dodatnu motivaciju za nastavak sprovođenja započetih reformi u svim sferama”, zaključuju u saopštenju.

Podsjećamo da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je 29. januara najavio da će do kraja tog dana ili najkasnije ponedjeljka (1. februar) imati, kako je kazao, “full bord direktora” nove avio kompanije ToMontenegro i ime izvršnog direktora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije