Povežite se sa nama

Ekonomija

Joković: Projekat Evropa sad bih mogao komotno nazvati Evropa malo sjutra na ovakav način

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, kazao je danas na sjednici Skupštine Crne Gore da bi  se Vladin projekat “Evropa sad”, ili “Evropa sjutra”, mogao komotno nazvati “Evropa malo sjutra” na ovakav način. On je to rekao tokom rasprave o mogućem povećanju broja neradnih dana i njihovom uticaju na BDP, istakavši da bi uvođenje još dva neradna dana umanjilo BDP za 360 miliona eura.

“Ne mogu se povećavati ovoliko plate, pa da najniža bude 450 eura, da prosječna bude 700, a da i ove godine BDP bude manji od šest odsto nego što je bio 2019. godine. Ne mogu se uvoditi naknade za majke, dječji dodaci i tako dalje, sve podržavam i za sve ću glasati, ali ljudi moji, recite odakle? Nemojte državu smatrati kao neiscrpnu mogućnost da može da isplaćuje svakog, a da uvodimo stotine neradnuh dana, a da ne stvaramo nešto”, rekao je Joković.

Prema njegovim riječima, ako nešto hoćemo više da potrošimo, mi moramo to da zaradimo, da se zadužimo ili od nekoga da to uzmemo.

“Ako se zadužujemo, balon se može naduvati ali će i pući što se tiče zaduživanja. A ako ćemo kod nekga da uzmemo, od koga ćemo, ko će da nam da ako nećemo da stvorimo i da radimo. Ako nećemo da radimo, a povećava nam se broj nezaposlenih, mi onda ne zarađujemo. Ovo je ozbiljna opomena. Volio bih ozbiljno da svi sjednemo, i ozbiljno svi o ovome porazgovaramo, da ne idemo populizmom da se svidimo nekome i negdje”, zaključio je Joković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije