Povežite se sa nama

Ekonomija

KAP: Raskidaju ugovore o radu, angažovanje naknadno

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Glavni menadžer u KAP-u Nebojša Dožić Pobjedi je potvrdio da će svim radnicima angažovanim u primarnoj proizvodnji od 1. januara biti raskinuti ugovori o radu, a da će naknadno, u zavisnosti od potrebe za konzerviranjem fabrike, odlučiti koliko njih će ponovo angažovati

“Onima koji ne budu angažovani ili ne budu imali uslove za penziju, u narednih pola godine biće isplaćeno po 450 eura, kao što je obećao vlasnik Uniproma Veselin Pejović”,  kazao je Dožić i dodao da očekuje da će i Elektroprivreda ispuniti javno obećanje ili da ih zaposli ili da im isplati 24 zarade.

Radnicima je, kako je naveo, isplaćena novembarska plata, a primiće i decembarsku, koja je po planu trebalo da bude isplaćena krajem januara. Gašenje ćelija se, kako je naveo, sprovodi po planu, a preostalih deset do 15 ćelija ostaće aktivno radi završetka ekološkog projekta u slučaju ponovnog pokretanja primarne proizvodnje aluminijuma.

Pejović je juče uputio javni poziv predstavnicima Vlade, partija, javnih preduzeća i Privredne komore da do 10. januara pošalju spisak neophodne dokumentacije koju žele da vide.

“ Od 10. do 21. januara mogu pristupiti sjedištu Uniproma, u upravnoj zgradi KAP-a, gdje će biti izložena i transparentno prikazana sva personalna, komercijalna i finansijska arhivska dokumentacija”, poručio je Pejović.

Ipak, ovaj poziv ne odnosi se na premijera i potpredsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića ni ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije