Connect with us

Ekonomija

KLIKOVAC ODGOVORIO: Milatović upropastio ekonomiju, pa bi sad u politiku

Published

on

Član Glavnog odbora DPS-a Andrija Klikovac kazao je da se ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović bavi rejtingom DPS-a, umjesto da građanima pojasni, kako je ocijenio, populistički i neostvariv plan “Evropa sad”

“Umjesto da građanima pojasni populistički i neostvariv plan ‘Evropa sad’, i iznese bar jednu smislenu i opravdanu analizu ovog ekonomsko-političkog pamfleta, odlazeći ministar Milatović se bavi rejtingom naše partije. To je potvrda neozbiljnosti ministra, koji se u predvečerju skupštinske diskusije o budžetu, i svih problema koji prate ovaj čin, interesuje za podršku i reforme političkih partija?! Toliko o vajnom ekspertu, koji se ‘češlja’ dok mu ‘selo gori'”, navodi Klikovac.

reagovanju na ocjene Milatovića, Klikovac je rekao da je svima jasno da je “ovom vladinom činovniku, kao i većini takozvanih eksperata, stalo samo do pripreme za prijevremene parlamentarne izbore, i njihovo pozicioniranje na političkoj sceni Crne Gore”.

“Podrazumijeva se da rješavanja užasne ekonomske situacije do koje je dovela Vlada, uopšte i nije njegov prioritet. Za godinu dana gotovo 12 hiljada građana Crne Gore ostalo je bez posla. Gase se najveća preduzeća, nekada uspješne firme postaju gubitaši a renomirani strani investitori napuštaju državu”, rekao je on.

Poznato je, kaže Klikovac, kako se Milatović “uspješno pokazao ekonomskim ekspertom za ovih nešto više od godinu dana”.

“Jednako mu dobro ide i politička analiza. Mi bismo voljeli da znamo na osnovu kojih i kakvih analiza je odlazeći ministar Milatović prosudio da smo partija koja doživljava veliki pad. Ali ako je do tog zaključka došao na isti način kako je i sačinio plan ‘Evropa sad’, neutemeljeno i bez zdrave logike, onda i nijesmo zainteresovani za njegovu ‘ekspertizu’ političkih prilika u Crnoj Gori”, istakao je Klikovac.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije