Connect with us

Ekonomija

KOMISIJA: Poništen tender Luke Bar od milion eura

Published

on

Poništen je tender za izgradnju novog zatvorenog skladišta vrijednog miliona eura u Luci Bar zbog bitnih povreda pravila postupka, odluka je Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Na ovom tenderu je izabrana ponuda barske kompanije Kalamper, na šta se žalio drugorangirani Eurozoks iz Danilovgrada, ali je komisija, iako je njegovu žalbu ocijenila bespredmetnom, po službenoj dužnosti poništila ovaj postupak.

Riječ je o tenderu za projektovanje i izgradnju zatvorenog skladišta površine 3,6 hiljada kvadrata, za kojim se, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, javila potreba nakon restrukturiranja Luke Bar 2009, imajući u vidu da raspolaže samo sa dva objekta ukupne površine 12,3 hiljada kvadrata. To se, kako se navodi, pokazalo kao organičavajući faktor za pretovar i skladištenje roba koje traže uslove čuvanja u zatvorenom prostoru. Ni ovo skladište neće u potpunosti zadovoljiti potrebe, ali će povećati sposobnost Luke Bar za pretovar i skladištenja generalnih tereta.

Komisija je utvrdila da je Luka Bar prekršila zakon jer nije u predviđenom roku odgovorila na pitanja zainteresovanih ponuđača. Imajući u vidu da je tender poništen po službenoj dužnosti, a time i odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, komisija je žalbu Eurozoksa ocijenila bespredmetnom, imajući u vidu da je odluka nezakonita, jer je donijeta na osnovu nezakonitog postupka.

Eurozoks je za vođenje žalbenog postupka uplatio deset hiljada eura, koje će mu komisija vratiti imajući u vidu da je u konačnom odlučeno u njegovu korist. Zato je Luka Bar i obavezana da ovoj kompaniji nadoknadi troškove postupka u iznosu od 400 eura.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije