Connect with us

Ekonomija

Konjević: Spajiću, svaka čast! Vaše “kuliranje” parlamentarne većine je za desetku

Published

on

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je da se nije dešavalo da neko iz Vlade pretvori parlamentarnu većinu u taster poslanike.

On se obratio ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću koji nije dao završnu riječ o Prijedlogu zakona o budžetu za 2022. godinu.

Konjević je rekao da ministar nije udostojio poslanike parlamentarne većine pojašnjenja da li u njihovim diskusijama o budžetu ima išta smisleno.

– Moram Vam reći, ministre Spajiću, svaka Vam čast. Jer ovakav odnos prema parlamentarnoj većini koja će, kako je rekla, suprotno svojoj volji, da nam glasa budžet, a Vi ih ovako iskulirate je za desetku. E, kako će oni to stojički da istrpe, to je druga stvar – rekao je Konjević u parlamentu prilikom rasprave o setu ekonomskih prijedloga zakona.

Poslanici trenutno raspravljaju o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o akcizama i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o poreskoj administraciji i porezu na dobit pravnih lica.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije