Connect with us

Ekonomija

KOSTIĆ: Milatović nesmotreno razgovara s investitorima

Published

on

Kostić

Izjava ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića da nijedan investitor ne može državi da prijeti arbitražom Crnoj Gori ne može donijeti ništa dobro, kazao je ekonomski analitičar Vasilije Kostić

Prema njegovom mišljenju ovakvi potezi su nesmotreni i neadekvatni te mogu štetiti ekonomskom razvoju Crne Gore.

Nijedan investitor ne može državi Crnoj Gori da prijeti arbitražom, kazao je sinoć Milatović u emisiji Načisto na TV Vijesti, komentarišući moguću arbitražu koju je najavila kompanija Aman Resorts zbog kršenja ugovora u vezi sa Kraljičinom plažom.

“Insistiraju na privatnosti Kraljičine plaže, na mostu koju vodi ka Svetom Stefanu, što je u suprotnosti sa našim zakonima. Čini mi se da ne žele da dođe do dogovora. Prosto postoje zakoni Crne Gore, a ranije su bili, čini mi se, zakoni DPS-a koji su se više poštovali”, rekao je Milatović.

Milatović je još rekao da su te plaže date u zakup Amanu i da je obaveza te kompanije da one budu uređene i čiste, tako da je jedini krivac neuspostavljenog reda upravo kompanija u čijoj je to nadležnosti.

Za Kostića je ovakav nastup ministra Milatovića najblaže rečeno nesmotren i neadekvatan.

“Najblaze rečeno, način komuniciranja ministra, a pogotovu ministra ekonomskog razvoja sa investitorima je nesmotren sa potencijalno ozbiljno štetnim posljedicama po naš ekonomski razvoj. Arbitraža je ugovorom predviđen način rješavanja spora između ugovornih strana i pravo na njeno korišćenje kvalifikovati prijetnjom je apsolutno neadekvatno, a uz to javno izricati subjektivne vrijednosne sudove je neuobičajena praksa koja ne može donijeti ništa dobro”, kazao je Kostić za CdM.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Feđa

    02.07.2021. at 17:20

    Odlična analiza gospodina Kostića. Kulturna, argumentovana, dobronamjerna i, na žalost, tačna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije