Connect with us

Ekonomija

KOVAČEVIĆ: Novi izgled Hotela Zeta do kraja avgusta

Published

on

Hotel Zeta trebalo bi da dobije novi izgled do kraja avgusta, a rekonstrukcija se odvija planiranom dinamikom, saopštila je predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, navodeći da će u tom objektu biti zaposleno više od 20 ljudi.

Ona je kazala da je impresionirana kako teku radovi Hotela Zeta, kao i na koji način je organizovana gradnja i rekonstrukcija ovog objekta.

“Imajući u vidu da je ovo druga godina pandemije koronavirusa, kad sav svijet i investiori vode računa kako da ulažu svoja sredstva, ovo je veoma hrabra odluka gospodina Mijača koji je sav svoj život radio van Crne Gore i koji je dio svog profita i zarade odlučio da uloži u naš grad i da vrati sjaj i dušu Hotela Zeta, po kojem je bio prepoznat Danilovgrad”, navela je Kovačević.

Kazala je da bi Hotel Zeta svoj novi izgled trebalo da dobije do kraja avgusta.

“Hotel Zeta će imati 33 sobe, 72 ležaja, a u tom objektu će raditi između 20 do 30 ljudi. Imaće jednu savremenu baštu koja je nekad bila prepoznatljiv znak ovoga Hotela. Dobićemo neophodne sale koje su nam neophodne za sve manifestacije u našem gradu pa i šire. Nadam se da će nakon završetka rekonstrukcije Hotela, veliki broj turista i građana iz drugih gradova imati priliku da uživa u ambijentu jednog ovakvog hotela”, rekla je Kovačević.

Poručila je da će Opština Danilovgrad i dalje raditi na unapređenju poslovnog ambijenta.

“Potvrda toga je je i sertifikat „Globallocal“ za 2020. godinu, koja predstavlja priznanje najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi. Nas to obavezuje da vodimo računa o ovako vrijednim investitorima i da pošaljemo poruku budućim investitorima da dolaze u jednu uređenu opštinu gdje administracija nije korumpirana i koja odgovara na zahtjev svih investitora”, navela je Kovačević.

Govoreći o planiranim investicijama u ovoj godini, Kovačević je rekla da Opština Danilovgrad ima ozbiljne investitore sa preko 20 miliona eura investicija u toku ove godine.

“Svima njima smo izašli u susret. Za jedan broj investitora koji želi da investira, potrebno je donošenje novih odluka na sljedećoj sjednici lokalnog parlamenta. Ali činimo sve da investicije koje nisu baš male za našu opštinu, dovedemo do kraja. Najveći benefit svega toga je što ćemo imati blizu 100 ljudi zaposlenih”, istakla je Kovačević.

PR menadžerka Savana sistema Crna Gora Ivana Gajović kazala je da je osnovni motiv direktora te grupacija za investiciju u Hotel Zeta bio taj što taj objekat predstavlja savršeno dostignuće u arhitektonskom smislu.

“Naš direktor je tu sagledao niz mogućnosti da Hotel sa sa takvim potencijalom, u gradu koji je savršen sa svim svojim resursima koje ima, investira, uloži, adaptira i vrati duh tradicije Danilovgradu koji ima svoju dugu istoriju”, istakla je Gajović.

Istakla je da u Savana sistemu Danilovgrad vide kao grad sa ozbiljnim potencijalom koji poslovnoj zajednici na mnogo načina izlazi u susret i samim tim, kako je navela, kreira povoljnu situaciju sa brzim odgovorom na zahtjeve.

Investicija u završnici će koštati više od tri miliona eura.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije