Connect with us

Ekonomija

KRIVOKAPIĆ TRAŽIO KINEZE: Nije ih bilo ni 10% od broja koji su mi saopštili

Published

on

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić obišao je danas sa ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem prioritetnu dionicu auto-puta od Smokovca do Mateševa. On je konstatovao do sada završeno 95 odsto radova, ali nije optimista jer je na gradilištu zatekao veoma mali broj radnika iz Kine.

Premijer je kazao da je obišao čitavu trasu auto-puta od Smokovca do Mateševa i da je utisak “onih koji su kompetentni da je zavšreno 95 odsto auto-puta”.

“Ja u ovom trenutku ne mogu da iskažem optimizam jer tih pet odsto u vremenskoj ravni, kada bi se prevelo, svelo bi se na tri mjeseca. Jer ako smo 60 mjeseci izgarali na ovome što je do sada urađeno, onda bi za tri mjeseca trebalo da imamo sve finalno, što je teško očekivati”, kazao je premijer.

On je istakao da je danas na pređenoj dionici zatekao vrlo mali broj angažovanih radnika, iako je direktor CRBC-a rekao da je tu 1.100 Kineza.

“Vjerujte ni 10 posto ih nije bilo na auto-putu. Ja zato šaljem poruku da se radovi moraju intenzivirati, da se sinhronizacija za probleme koji postoje uvijek pri realizaciji ovakvih kapitalnih projekata moraju rješavati brže i imati dugoročna rješenja”, naglasio je Krivokapić.

Izdvojio je i tri značajne impresije – most na Moračici, koji je treći u Evropi (visok 190 metara), tunel Vjeternik, koji je najduži (tri kilometra) i obilaznicu na Veruši.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije