Connect with us

Ekonomija

Medojević: Ako je broj zaposlenih skočio za 20%, kako je onda naplata poreskih prihoda manja?

Published

on

“Da su mlađani ekonomski eksperti Mickej& Jakov pravi ideološki nasljednici komunjara i ubica naše ekonomije Đukanovića i Vukotića najbolje se vidi iz iste sklonosti ka zloupotrebi statistike i švercovanju podataka” kazao je Nebojša Medojević, predsjednik Pokreta za promjene.

“Tako mi je zapao za oko podatak koji su plasirali Mickej&Jakov da u Crnoj Gori ima 202 hiljade zaposlenih. Znao sam da se radi o švercovanju podataka za potrebe njihove prevare poznate pod radnim naslovom “Evropa sad, Grčka sjutra” ili po narodski “Provizije nama, računi Vama” dodao je Medojević.

“Naime u mjesečnom pregledu za septembar Monstat je objavio da je broj registrovanih zaposlenih u periodu 01-8.2021 bio 152 hiljade. Prilikom objavljivanja istih podataka u mjesečnom pregledu za oktobar odjednom je nedostajala cifra o broju zaposlenih. Da bi nakon “šminkanja” i “obrade” u Centralnom Komitetu broj zaposlenih u “dorađenom” mjesečniku broj zaposlenih za period 01-10.2021 porastao za nevjerovatnih 32 hiljade. Nakon “obrade” broj zaposlenih u Crnoj Gori je sad 184 hiljade” obrazložio je on.

Kako je kazao  “Mickej&Jakov su uz pomoć Excela i malo apostolske moći za jedan mjesec “otvorili” 32 hiljade novih radnih mjesta.”

“Ako Premijer može da pomjera brda mislima, mogu i Excel apostoli da izmisle 32 hiljade zaposlenih. Za potrebe propagande njihove stranke, kad već nema konretnih otvaranja fabrika, i poslova, dopušteno je i lagati. Ali problem je što su u laži kratke noge. Ako ministri ovako keiraju “nova” radna mjesta koja su izgleda rezultat “stelt” (nevidljive) tehnologije, onda možete misliti sta će raditi sa opasnim i prevarantskim obećanjima za povećanjem plata. Može na papiru, na ekranu. U Excelu” navodi Medojević u saopštenju.

“Da su ministri opet posegnuli za omiljenom komunističkom propagandom koja se upravo zasniva na lažima i fatamorganama statistike, pokazuje i prosti uvid u izvršenje budžeta za period 01-10.2021. U periodu 01.10.2021 naplaćeno je na ime poreza na dohodak građana samo 96 miliona evra, što je 20 miliona manje od plana koji je bio 116 miliona evra” istakao je on te dodao da, ako je istina da se u septembru i oktobru otvorilo novih 32.000 radnih mjesta , onda je i prihod budžeta za ime poreza na zarade morao biti veći od planiranih 116 miliona evra, a prihod po ovom osnovu je manji za 20 miliona evra od planiranog u budžetu za 2021.”

“Ako je broj zaposlenih za samo dva mjeseca porastao za preko 20%, onda bi i naplata poreskih prihoda po tom osnovu trebalo da bude makar 20% veći, a ne manji!
Očigledno da tih 32.000 postoje samo u Power point prezentacijama i Excel tabelama Mickeja&Jakov” kazao je Medojević.

“Kad drugi put švercujete i obmanjujete narod, pomislite makar da ima neko ko to prati i ko čita. Ne lažite više ako Boga znate!” zaključio je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije