Connect with us

Ekonomija

MEK: Tri miliona za podršku privrednicima

Published

on

Ministarstvo ekonomskog razvoja objavilo je Javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program unapređenja konkurentnosti privrede za 2021. godinu. Mikro, malim i srednjim preduzećima, postojećim i potencijalnim preduzetnicima, kao i zanatlijama na raspolaganju je tri miliona eura kroz pet programskih linija finansijske podrške i dvije programske linije nefinansijske podrške

Kako je saopšteno iz Ministarstva, finansijska podrška realizovaće se kroz linije za modernizaciju proizvodnih procesa, za podršku malim ulaganjima, za uvođenje međunarodnih standarda, za podršku digitalizaciji, za podsticaj cirkularne ekonomije.

“Programske linije nefinansijske podrške odnose se na pružanje mentoring usluga i razvoja preduzetništva.  Realizacijom ovih programskih linija omogućiće se jačanje izvoznog potencijala i poboljšanje konkurentnosti proizvoda i usluga”, navodi se u saopštenju.

Posebna pažnja biće posvećena i podsticanju razvoja preduzetništva mladih, žena i zanatlija kao posebno „ranjivih“ ciljnih grupa, kako kroz posebnu programsku liniju, tako i kroz Program u cjelini, kao bitnih segmenata na kojima počiva razvoj dinamične, inovativne i izvozno orjentisane privrede.

“Svaka Programska linija jasno definiše potrebnu dokumentaciju, opštu i specifičnu, koju je neophodno priložiti. Popunjeni prijavni formulari sa pratećom dokumentacijom predaju se elektronski, putem online platforme. Korisničko uputstvo za elektronsko podnošenje zahtjeva zainteresovani mogu pronaći na https://www.gov.me/clanak/javni-poziv-za-ucesce-u-postupku-dodjele-sredstava-za-program-za-unapredenje-konkurentosti-privrede-za-2021-godinu, kao i proceduru prijave, neophodnu dokumentaciju, ocjenjivanje prijava i sve ostale relevantne informacije za svaku programsku liniju”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije