Povežite se sa nama

Ekonomija

Milatović i Spajić: Evropa sad dobila pozitivne ocjene u EU

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Projekat “Evropa sad” dobio je podršku evropskog komesara za ekonomiju Paola Đentilonija, saopštili su ministri ekonomije i finansija Jakov Milatović i Milojko Spajić nakon sastanka u Briselu. Komesar Đentiloni je, kako je saopšteno, ponudio i tehničku podršku njegovih direktorata.

Ministri su poručili da se u Crnu Goru vraćaju sa nekim konkretnim stvarima iz Brisela.

Kako su kazali, Đentiloni je pohvalio napore Crne Gore u pogledu stabilizacije javnih finasija, te kazao da je za vlasti u Crnoj Gori bio veliki izazov da adekvatno odgovore padu ekonomske aktivnosti koji je bio najveći u Evropi za 2020. godinu i apostrofirao značaj mjera podrške koji je Vlada Crne Gore usvojila kao pomoć privredi i građanima, što je itekako uticalo na oporavak turističke privrede.

Komesar je takođe iskazao podršku Vladi Crne Gore na putu evropskih integracija.

– Posjetu Briselu smo započeli sa nekadašnjim predsjednikom Vlade Italije i sadašnjim komesarom za ekonomiju u okviru Evropske komisije, gospodinom Paolom Đentilonijem. Bio je jako zadovoljan sa dostignućima koje smo mu prezentovali, a koja se tiču ekonomskog oporavka u Crnoj Gori i jednog velikog dijela strukturnih reformi koje smo u prethodnih 10 mjeseci uspjeli da realizujemo. Takođe, sastanak je bio dobra prilika da diskutujemo o jako ambicioznim planovima koji ova Vlada ima za naredni period. Prezentovali smo mu program “Evropa sad” i dobili smo snažnu podršku – izjavio je Milatović nakon sastanka.

U toku razgovora Spajić je komesara upoznao sa programom “Evropa sad” čiji je cilj da kroz set poreskih politika obezbijedi dominaciju socijalne pravde i bolji životni standard svih građana Crne Gore.

Kako je naveo, dobili su pohvale i za pristup u pravljenju političkog konsenzusa oko ovog pitanja.

– Ovo je jedno pitanje gdje se Crna Gora može okupiti, sa različitih političkih spektruma i mislimo da je dobra prilika da se desi presedan koji se i desio tokom sjednice Socijalnog savjeta, gdje smo imali i sindikate i predstavnike privrede, a koji su zajedno podržali ovaj program. Nadamo se da će parlamentarci sa svih strana podržati program “Evropa sad” i mislimo da će to biti presedan koji će Crnu Goru da uvuče u jedan poces ubrzanog pristupanja Evropskoj uniji – kazao je Spajić.

Prenoseći utiske sa sastanka, Spajić je naglasio i da su građani Crne Gore veoma zadovoljni zbog najavljenih reformi i da u stalnoj komunikaciji cijeli njegov tim dobija veliku podršku. Prema njegovim riječima, upravo građanima i parlamentarnoj većini se šalje snažna poruka koju ne smiju ignorisati.

Osim ovog, Milatović i Spajić će održati niz veoma značajnih sastanaka sa predstavnicima evropskih institucija na kojima će se razgovarati o planu budućeg razvoja Crne Gore, a koji za cilj imaju usklađivanje potencijala naše zemlje sa životnim standardom građana.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije