Connect with us

Ekonomija

MILATOVIĆ NAJAVIO: Letovi ka Beogradu prije sezone, čekaju se određene licence

Published

on

Prvi letovi nacionalna avio kompanija AirMontenegro iz Tivta i Podgorice ka Beogradu trebalo da se ostvare prije početka turističke sezone, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

“U razgovoru sa menadžmentom „ToMontenegra“, koji će letjeti kao nacionalna avio kompanija AirMontenegro, saznali smo da bi prvi letovi iz Tivta i Podgorice ka Beogradu trebalo da se ostvare prije početka turističke sezone”, kazao je Milatović, za NovuS.

Kako navodi jedan od dva aviona koje je Vlada kupila je sada potpuno operativan.

“Samo se čekaju određene licence kako bi prvi letovi, prije svega ka Beogradu iz Podgorice i Tivta, počeli da se odvijaju”, naveo je Milatović.

On je saopštio i da je Crna Gora geografski evropska zemlja, kao i cio region Zapadnog Balkana.

“Bez potpune integracije, Evropska unija kao cjelina neće biti potpuna. To je opšteprihvaćeno u Briselu, a čini mi se i na Zapadnom Balkanu. Sve zemlje teže tome, neka je naprednija, a Crna Gora je zasigurno lider evropskih integracija”, rekao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Milatović, koji boravi u Beogradu, u okviru posjete zemljama regiona, u cilju, kako je kazao, promocije predstojeće turstičke sezone u Crnoj Gori.

U razgovoru za portal Nova.rs, Milatović je istakao da je nova vlada posvećena evropskim integracijama, ali i jačoj regionalnoj saradnji, prije svega u oblasti ekonomije.

Upitan da li očekuje pomoć Brisela za otplatu kineskog duga, Milatović je kazao da Crna Gora ne očekuje nikakvu pomoć i da se nikada nije radilo o tome.

“Više se radi o ekonomskoj odluci da kredit, koji je u ovim okolnostima percipiran kao skup i koji je u stranoj valuti, refinansiramo kreditom koji je jeftiniji i koji je u domaćoj valuti”, naveo je ministar.

Kaže da se o tome razgovaralo sa Evropskom komisijom i evropskim razvojnim bankama.

“Riječ je o jako prostoj ekonomskoj logici, i to je nešto što svaki pojedinac radi kada iz jedne bake refinansira svoj kredit onim iz druge banke. Istovremeno razgovaramo sa kineskim partnerima i pokušavamo da pomjerimo datum početka otplatae glavnice, to je jul ove godine, na datum nakon završetka prioritetne dionice auto – puta. Pregovori se odvijaju na dvije strane paralelno i to je porilično prosto ekonomsko razmišljanje. Pregovore vodi ministar finansija, i ja u ovom trenutku ne bih prejudicirao ništa”, poručio je Milatović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije