Povežite se sa nama

Ekonomija

MKI: Kraj novembra rok za završetak prve dionice autoputa

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo kapitalnih investicija objavilo je da bi dionica autoputa Smokovac-Mataševo trebala da bude završena do 30. novembra ove godine.

“Cijenimo da u ovom trenutku završetak radova predstavlja prioritet za građane i privredu Crne Gore. To naravno ne znači da odustajemo od provjere kompletnog procesa i namjere da identifikujemo sve odgovorne za kašnjenje završetka radova i eventualno loše upravljanje i zloupotrebe. Pored navedenog, dodatno smo angažovani na traženju modaliteta za nastavak radova do granice sa Srbijom, jer smo u potpunosti svjesni da bez završetka kompletnog autoputa kroz Crnu Goru efekti ovog ogromnog infrastrukturnog projekta ne bi imali svoj puni smisao”, navode u saopštenju.

U saopštenju ističu da je Ministarstvo kapitalnih investicija jzaključilo Prilog šest Ugovora o projektovanju i izgradnji autoputa Bar-Boljare, dionica Smokovac-Mateševo, sa izvođačem radova, kineskom kompanijom CRBC.

“Zaključenjem Priloga 6, ugovorne strane su dogovorile rok 30. novembar 2021. godine do koga će se završiti svi radovi, ali uz istovremeno zadržavanje prava ugovornih strana u pogledu ugovorenog roka za završetak (30. septembar 2020. godine) i u odnosu na potraživanja ugovornih strana”, dodaju u saopštenju.

Takođe, dodaju, Nadzorni organ – Inženjer, francusko-italijanski konzorcijum Ingerop&Geodata nastavlja sa pružanjem konsultantskih usluga i vršenjem nadzora nad radovima CRBC-a nakon perioda od 73 mjeseca, definisanog u Ugovoru o pružanju konsultantskih usluga, zadržavajući dužnosti i ovlašćenja prema uslovima Ugovora o projektovanju i izgradnji.

“Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je u skladu sa Ugovorom o prefercijalnom zajmu sa EXIM bankom usaglasilo produženje perioda raspoloživosti sredstava iz kredita EXIM banke do 31.12.2022 godine. Prvobitno ugovoreni period raspoloživosti istekao je 14. aprila ove godine”, zaključuje u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije