Connect with us

Ekonomija

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Ministar u svojstvu privatnog lica ugovarao posao od 750 miliona eura

Published

on

Nebojša Medojević (Foto: CDM)
Nova Vlada je emisijom 750 miliona eura obveznica pokazala da je ovo zaduženje pripremano najmanje tri mjeseca sa Vladom Duška Markovića. Ova emisija nije predviđena budžetom za 2020. godinu , a još nijesmo usvojili ni budžet za 2021.  Na osnovu kojeg zakona se nova Vlada zadužila 750 miliona eura, još se ne zna. Ovo je po svemu sudeći poluprivatna emisija starog i novog ministra mimo okvira predviđenog budžetom, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.
On je istakao da su rebalansom budžeta povećana sredstva koja nedostaju za 340 miliona eura i da će biti veoma zanimljivo saznati preko koje banke i brokera je odrađena ova emisija, jer je i sam ministar u tom poslu.
On ističe da je nova Vlada –  vlada kontinuiteta i da nastavlja ekonomsku politiku DPS-a.  Konstatuje da nekontrolisano zaduživanje, bez restruktuiranja i racionalizacije javnog sektora, revizije korupcionaskih aranžmana, bez restruktiranja javnih preduzeća – gubitaša, nastavka finasiranja neproduktivne javne potrošnje i partijskih parazita DPS , SDP, SD i BS, – nema rezova u poreskoj politici i naplati duga, nema konfiskacije  imovine stečene korupcijom i kriminalom, uvođenja reda u javnom sektoru i nove sistematizacija radnih mjesta (da u javnom sektoru ostanu samo potrebna radna mjesta).
Dok je Krivokapić fingirao pregovore sa partijama iz pobjedničkih koalicija, njegov savjetnik u funkciji običnog građanina (za koga niko nije glasao) je ugovarao novo zaduživanje preko obveznica sa Vladom Duška Markovića, ali i sa nekim svojim privatnim kolegama i poznanicima.  Prvo pa muško. Bravo ministre – naveo je Medojević.
Medojević je saopštenje zaključio pitanjima, na koja će odgovore zahtijevati od novog Ministra Spajića:
1. Kada je Vlada CG donijela odluku o emisiji državnih obveznica od 750 miliona na sedam godina?
2. Kada je i gdje objavljen poziv za upis i uplatu ove emsije?
3. Kada je i gdje objavijen Prospekt za emisiju državnih obveznica?
4. Preko koje investicione banke je odrađena ova emisija obveznica?
5. Na osnovu kojeg zakonskog osnova ste realizovali ovu emisiju obveznica?
6. Da li je ovo zaduženje bilo predviđeno Zakonom o rebalansu budžeta  za 2020. godinu?
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije