Connect with us

Ekonomija

PISALI BOJANIĆU: Aerodromi traže od države 9,4 miliona eura

Published

on

Preduzeće Aerodromi Crne Gore, kako Televizija Crne Gore  saznaje, obratilo se  ministru za kapitalne investicije Mladenu Bojaniću zahtjevom za naplatu potraživanja od države, za koja postoje izvršne presude u korist Aerodroma u iznosu od devet miliona i 400 hiljada eura.

U pismu se konstatuje da su Aerodromima za naplatu potraživanja zatvorena vrata i u  ministrastvu kapitalnih investicija i u ministarstvu finansija i upozorava na negativne posljedice.

Smatraju da će time biti ugrožena bezbjednost u vazdušnom saobraćaju, te da će u slučaju zatvaranja aerodroma država pretrpjeti milionsku štetu i da će sve negativno uticati na reputaciju države.

U pismu se ukazuje da će Aerodromi koristiti sve pravne mehanizme do konačnog namirenja utvrđenog potraživanja, jer bi u suprotnom bilo postavljeno pitanje odgovornosti organa upravljanja.

Na kraju, pozivaju sve nadležne subjekte da donesu odluku o sporazumnom izmirenju potraživanja, kojom će se omogućiti održivost Društva, čime će Aerodromi Crne Gore nastaviti da doprinose unapređenju turističke privrede.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije