Connect with us

Ekonomija

PISMO RADNIKA KAP-A: Mole Pejovića da proizvode sa smanjenim kapacitetima

Published

on

Radnici Kombinata aluminijuma Podgorica zamolili su putem pisma vlasnika firme Uniprom koja gazduje KAP-om, Veselina Pejovića da napravi dodatni napor i pokuša da održi primarnu proizvodnju sa smanjenim kapacitetima, uz uslov koji bi potvrdila i EPCG da neće biti povećanja cijene struje za građane Crne Gore zbog toga sto će KAP nastaviti da radi. Oni su apelovali na Pejovića da ne dozvoli da svojoj djeci umjesto novogodišnjih paketića nose rješenje o prestanku radnog odnosa

Pismo prenosimo integralno:

“Mi zaposleni u primarnoj proizvodnji aluminijuma u Uniprom KAP-u molimo Vas da još jednom napravite ustupak i napor, kao sto ste uvijek radili – u interesu naseg kompleksnog sistema, zaposlenih i cjelokupne ekonomije – da nastavimo da radimo narednu godinu sa smanjenim proizvodnim kapacitetima. Znamo da je u ranijem periodu proizvodnja već smanjena po zahtjevu EPCG.

Svjesni smo svega što ste do sada napravili za KAP, a prevashodno za nas zaposlene. Znamo da ste održali primarnu proizvodnju aluminijuma, iako ste najveći dio vremena poslovali sa velikim gubicima. Nama je jasno – da je neki drugi „investitor” kupio imovinu KAP-a – da proizvodnja ne bi bila ni nastavljena, a kamoli održana svih ovih godina. Vi ste sa nama podigli ovu fabriku i doveli je do zavidnog nivoa. Ko ne vjeruje neka dode da vidi.

Ako proizvodnja stane, ostajemo na ulici, jer je nemoguće naći drugi posao sa vještinama i specijalizacijama koje posjedujemo. Nema više fabrika u Crnoj Gori.

Zato Vas još jednom molimo da napravite dodatni napor i pokušate da održite primarnu proizvodnju sa smanjenim kapacitetima, uz jasni uslov koji bi potvrdila i EPCG-a: da neće biti povećanja cijene struje za građane Crne Gore zbog toga sto će KAP nastaviti da radi.

Na kraju, vjerujemo da nećete dozvoliti da Vaši radnici svojoj djeci praznike čestitaju rješenjem o prestanku radnog odnosa, umjesto novogodišnjih paketića koje ste im svake godine uručivali.”

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    20.12.2021. at 20:46

    Postovani radnici KAP-a,
    Vasa molba gospodinu Pejovicu da ne gasi primarnu proizvodnju KAP-a, iz suve drenovine iscijedila bi suzu, u kamenu bi probudila dusu i samilost, a u nama obicnim, anonimnim ljudima uliva osjecaj beznadja, uzasa i nemoci pred aktuelnim vlastima bez srca i duse. Nije problem sto su krenuli na Uniprom i Pejovica svom silinom svoje nezakonito prljave vlasti, nego sto nemaju ni u primisli, da prvo zajedno sa gospodinom Pejovicem i Vama, nadju rjesenje da se KAP ne unisti, da se sacuva Vasa egzistencija, sigurnost zivota vasih porodica. Umjesto toga, pritisak vladajuce oligarhije na Uniprom se pojacava iz sekunda u sekund, brutalnost toga nezakonitog obracuna sa covjekom povecava se nevjerovatnom brzinom i silinom, a Vi zajedno sa nama koji netremice pratimo Vase stradanje i dijelimo Vase strahove i patnje, samo smo kolateralna steta. Oni ce to lako definisati kao borbu protiv “organizovanog kriminala”, pritom cineci organizovan krimininal unistenja zivota stotina i hiljada Crnogorskih porodica.
    Molbu istog sadrzaja, uputite ovom kamenju od aktuelnih crnogorskih vlastodrzaca i ako imaju jos truncice duse i samilosti prema Vama, ne brinite za Uniprom i gospodina Pejovica, kojem taj segment covjecnosti nikad nije nedostajao. Ostajem u nadi da jos nije kasno, a Vama zelim svako dobro i srecu. Sto god da bude, bicu sa Vama u borbi za ljudsku pravdu i dobrotu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije