Connect with us

Ekonomija

PLATE U MINISTARSTVU FINANSIJA: Najmlađi i najbogatiji ministar primio 1.333 eura, državni sekretar Odović 1.304 eura…

Published

on

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić primio je u februaru 1.333 eura neto plate (2.096 bruto), a državni sekretar Janko Odović 1.304 eura (1.956 bruto), pokazuju zvanični podaci koje prezentuje portal Luča.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je jedno od rijetkih resora u Vladi koje na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacija objavljuje podatke o bruto zaradama svojih 17 funkcionera. Spisak zarada je bio dostupan krajem prošle sedmice.

KASALICA PRIMILA NAJMANJE

Najtanji koverat je dobila državna ministarka Mila Kasalica 700 eura (1.050 bruto), ali to nije nikakvo iznenađenje budući da je ona imenovana tek od 11. februara.

Najmanju “punu” platu inkasirao je Bojan Paunović, generalni direktor Direktorata za državni budžet -1.036 eura (1.554 bruto).

Zanimljivo je da nakon državnih sekretara, najveću februarsku platu  od  1.250 eura ( 1.876 bruto) primio Jovo Pajović koji obavlja funkciju generalnog direktora direktorata za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Visokim platama mogu se pohvaliti i generalna direktorka Direktorata za poreski i carinski sistem Biljana Peranović koja je primila  (1.792 eura) i njena koleginica Bojana Bajić koja je inkasirala 1.764 eura.

Pogledajte kompletan spisak zarada javnih funkcionera u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja:

SPAJIĆ NAJBOGATIJI MINISTAR

Iako je najmlađi (33 godine), ministar Spajić je, uz Mladena Bojanića, najbogatiji ministar u Vladi premijera Zadravka Kriivokapića.

Spajić je početkom godine prijavio je da je vlasnik bitkoina čija je tržišna vrijednost 150.000 eura, te da ima i oko 240.000 eura i malo više od 9.000 dolara na tekućem računu.

Kao član Nacionalnog Savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, Komisije za ekonomsku politiku u finansijski sistem, Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, Savjeta za borbu protiv zaraznih bolesti, Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i Komisije za raspodjelu dijela sredstava budžetske rezerve, ne prima naknadu.

Za članstvo u Savjetu za finansijsku stabilnost je naveo da će primati naknadu. Vlasnik je 10 akcija u globalnoj bankarskoj grupaciji Goldman Saks za koju je i radio. Dao je saglasnost za uvid u svoje bankarske račune.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije