Connect with us

Ekonomija

POTVRĐENA SAZNANJA PORTALA LUČA: Montenegroerlajns od sjutra više ne leti

Published

on

Aviokompanija Montenegro erlajns saopštio je da od sjutra u cjelosti obustavlja planirani saobraćaj.

Kako navode u saopštenju, uslijed novonastale situacije i odluke Vlade Crne Gore da u daljem periodu ne podrži postojanje ove avio-kompanije, koja negativno utiče na bezbjednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procijenili su da je u pitanju nivo rizika koji Montenegro erlajns ne može da prihvati.

“Bezbjednost putnika, posade i vazduhoplova je prioritet kompanije od osnivanja pa do danas. Koliko god bi nastavak rada od par narednih dana mogao biti od pomoći našim putnicima da stignu na svoja odredišta, obavezni smo da ne odstupimo od procedura koje vazduhoplovstvo poznaje”, navodi se u saopštenju MA.

Iz MA su kazali da su tokom 26 godina poslovanja prevezli preko 10 miliona putnika, i da je to dostignuće koje niko neće moći da ospori.

MA je toliko godina ukupno poslovao, a “letio” 23 godine.

Oni su povodom tvrdi da kompanija od 2016. godine nije vršila uplatu poreza i doprinosa na zarade zaposlenih  naveli “da je u 2020. godini MA izvršio uplatu Poreskoj upravi po osnovu poreza i doprinosa u ukupnom iznosu od 10.813.169,72 eura”.

“Bitno je da podsjetimo i na činjenicu da je MA do septembra 2020. godine, redovno izvršio sve uplate prema Aerodromima Crne Gore na ime pruženih usluga za obavljanje letačkih operacija tokom tog perioda 2020. godine. Naša obaveza je bila da učinimo sve da sačuvamo kompaniju i njene resurse, u uslovima nezapamćene krize i odsustva primjene već donešenog Zakona. Uz sve probleme, uspijevali smo do sada”, dodali su iz MA.

Oni su se zahvalili putnicima za godine povjerenja i izvinili se svima kojima će ova odluka o radu MA narednih dana i sedmica pričiniti probleme u organizaciji putovanja koja jesu ili planiraju da započnu.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio je juče da će biti formirana nova nacionalna avio kompanija, a da se u skorom roku očekuje stopiranje letova Montenegro Erlajnsa (MA).

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije