Connect with us

Ekonomija

Prodaja “majbaha” čeka vještake, Kalač smijenjen

Published

on

Vlada je juče izmijenila zaključak od 19. februara u vezi sa prodajom dva vozila marke “majbah”, objavile su Vijesti.

Tada je bilo definisano da do jučerašnje sjednice Ministarstvo finansija dostavi izvještaj o procijenjenoj vrijednosti dva vozila marke “mercedes – majbah” koja su u vlasništvu države i nacrte ugovora o kupoprodaji tih vozila, dok jučerašnjom izmjenom zaključka nema roka do kada da se dostavi izvještaj i nacrti. Procjenu vrijednosti vozila treba da uradi vještak saobraćajno-mašinske struke.

Odluka o prodaji dva vozila od kojih je jedno koristio bivši premijer Duško Marković, dok je drugo vozilo i dalje na raspolaganju kod predsjednika države Mila Đukanovića donijeta je prošlog četvrtka.

Ministar finansija Milojko Spajić je prošle sedmice pozvao Đukanovića da umjesto “majbaha” preuzme drugo vozilo.

Vlada je juče razriješila dužnosti direktora Uprave za šume Nusreta Kalača. Prema nezvaničnim informacijama, povod za njegovo razrješenje bio je izvještaj o radu Uprave za šume za 2020. godinu koji sadrži niz činjenica koje, kako smatraju u Vladi, nedvosmisleno ukazuju na nepravilnosti u radu tog organa, a koje su apsolutno morale poteći od strane starješine organa, odnosno direktora Kalača ili su bile urađene uz njegovo odobravanje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije