Connect with us

Ekonomija

REAGOVANJE REDŽEMATOVIĆA: Nikad nije bilo prava na otpremnine za Odbor direktora

Published

on

Bivši član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Dževat Redžematović, saopštio je da u toj kompaniji od momenta osnivanja nikada nije bilo predviđeno pravo na otpremnine članovima Odbora direktora, te da je novi Odbor ukinuo nešto što nije ni postojalo.

“Jučerašnje obraćanje Odbora direktora, u kojem slavodobitno saopštavaju da su se odrekli prava na otpremninu, na njihovu žalost ne odgovora činjeničnom stanju. Taj ‘famozni’ član 29, kojim je predviđeno pravo na otpremnine, nalazio se u radnoj verziji Statuta i to gle čuda – radne verzije koju je pripremio baš taj Odbor direktora koji je sada ukida. Stoga, ovaj njihov potez, kada sami sebi predlažu pa ukidaju pravo na otpremnine jeste pravi odraz njihovog viđenja patriotskog odnosa prema kompaniji i državi”, ocijenio je Redžematović.

Kako je dodao, otpremnina je jedan od najprepoznatljivijih instituta radnog prava.

“Preduslov da se dobije otpremnina jeste radni odnos sa kompanijom. Kako članovi Odbora direktora nijesu u radnom odnosu, jasno je da nijesu imali pravo na otpremninu. S tim u vezi, njihov predlog pomenutog člana u radnoj verziji Statuta, kojim su sami sebi priznali pravo na otpremninu nije zakonski utemeljen. Zašto su sami sebi predložili zakonski neutemeljeno pravo na otpremninu, pa ga povukli i izašli u medije sa netačnom informacijom, izlazi iz domena moje struke, te bih to prepustio javnosti da cijeni”, kazao je Redžematović.

On je naglasio da postoji važeći Statut kao dokaz da u prethodnom periodu u Aerodromima nije postojalo pravo na otpremninu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije