Connect with us

Ekonomija

RESOR POLJOPRIVREDE: Plaćali smo sve obaveze, nemamo dugovanja

Published

on

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Nebojša Veličković kazao je da je resor na čijem je čelu Aleksandar Stijović, u skladu s mjerama o privremenom finansiranju, plaćao sve obaveze koje su dospijevale.

“Mi nemamo nikakvih dugova, to je činjenica”, tvrdi Veličković.

On je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da su sa poljoprivrednim proizvođačima u kontaktu sve vrijeme.

“Naravno, imamo probleme, brojni su. Niko nije rekao da ih nema. Najvećim dijelom problemi datiraju iz prethodnog perioda zbog politike kakva jeste bila u tom sektoru. Ministarstvo je u skladu sa mjerama o privremenom finansiranju plaćalo sve one obaveze koje su dospijevale”, rekao je Veličković.

Redovno su, tvrdi on, izmirivalil staračke naknade, za određene štete i za mljekarski sektor.

“Što se mljekarskog sektora tiče, mi do danas nemamo agrobudžet, ali sva plaćanja vezano za mljekarski išla su u dinamici kao da smo imali agrobudžet. Na današnji dan Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nema dugovanja po tom osnovu nijednom proizvošaču”, rekao je Veličković.

Podsjeća da su prije desetak dana uputili dopis Ministarstvu finansija da se pomogne mljekarskom sektoru: “Očekujemo pozitivnu reakciju, idemo prema mljekarima sa jednom vrstom pomoći za ovu specifičnu situaciju. To je nevezano za agrobudžet”.

Kašnjenje agrobudžeta, kako je rekao, problem je, ali ako nacionalni budžet bude usvojen narednih dana, “idemo brzo sa agrobudžetom i javnim pozivima”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije