Connect with us

Ekonomija

SDP: Crnogorski poslodavci najopterećeniji u regionu

Published

on

“Vlada premijera Krivokapića je, poput Vlade Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata u prethodnom mandatu, dala negativno mišljenje na naš prijedlog Zakona o izmjeni zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kojim je predviđeno značajno rasterećenje za crnogorske poslodavce” saopštio je portparol Socijaldemokratske partije Mirko Stanić.

Prema njegovim riječima, u postojećem poreskom sistemu, prema njegovim riječima, crnogorski poslodavci su najopterećeniji u regionu i jedni od najopterećenijih u Evropi i plaćaju 64 eura na svakih 100 eura isplaćene plate.

“Naš prijedlog je da taj iznos bude najviše 55 eura na 100 isplaćenih neto plate”, kaže Stanić.

Ovim, kako je rekao, Krivokapić i njegovi ministri na djelu pokazuju što misle o crnogorskim privrednicima, pogotovo o sektoru male i srednje privrede koji čini 72 odsto ukupne ekonomije, a zapošljava čak 75 odsto radnika u našoj zemlji.

“Mala i srednja privreda je najpogođenija ovako visokim porezima i u kombinaciji sa previsokim akcizama, stopom PDV, raznim parafiskalnim nametima, ali i svim negativnim efektima korona krize najveći broj njih će veoma teško dočekati ljeto. Zbog toga smo neprijatno iznenađeni odlukom Krivokapićeve Vlade, koja nastavlja negativni odnos svojih DPS prethodnika prema opravdanim zahtjevima crnogorskih privrednika čiji proizvodi i usluge ne mogu biti konkurentni ni u regionu, sa ovakvom poreskom politikom”, zaključio je Stanić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije