Connect with us

Ekonomija

SNP: Vlada da hitno reaguje zbog hotela AS

Published

on

Socijalistička narodna partija traži da Vlada Crne Gore hitno reaguje kada je riječ o postupku zbog davanja, kako navode u saopštenju, lažne garancije vlasnika Nega Tours-Montenegro za rekonstrukciju hotela AS u Perazića dolu, prenio je Portal RTCG.

Predsjednik OO SNP Budva Krsto Rađenović podsjetio je da se ovih dana pred Višim sudom u Podgorici vodi krivični postupak zbog davanja lažne garancije koju su za rekonstrukciju hotela AS u Perazića dolu, navodno, dali vlasnici Nega Tours-Montenegro, zbog čega je oštećen državni budžet.

SNP smatra da tu nisu “čista posla”.

“Takozvani investitori “Nega tours Montenegro” su jedan od krakova hobotnice DPS-a koja još uvijek pokušava da oživi. Naime, oni tvrde da za 18 godina nisu imali vremena da završe rekonstrukciju hotela jer su, kažu, bili zastrašivani od samog vrha. Postavlja se, onda, pitanje zašto ovaj slučaj nije procesuiran od strane državnog tužioca, s obzirom da se radi o stravičnim pritužbama. Ili se, pak, radi o običnim klevetama? Interesuje nas da li su investitori “iz straha” doveli svoju firmu do vrha liste najrizičnijih firmi za poslovanje na prostoru jugoistočne Evrope?”, navodi se u saopštenju.

SNP postavlja pitanje da li sve to ima veze sa finansiranjem političke kampanje DPS-a od 2002. do 2016. godine.

“Smatramo da je neophodno da se vlasnici firme Nega tours Montenegro, privedu licu pravde, dok se cio slučaj ne riješi, kako ne bi uticali na svjedoke. Podsjećamo da je iz ruske Sberbanke potvrđeno da je u pitanju lažna garancija od nekoliko miliona eura, čime je ova firma pribavila imovinsku korist, a na štetu državnog budžeta”, zaključili su iz SNP-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije