Connect with us

Ekonomija

TOMONTENEGRO: Pilot Milić podnio ostavku u Odboru direktora

Published

on

ToMontenegro nije ni poletio, a već se našao u problemu. Naime, kako saznaju Dnevne novine iz izvora u novoj aviokompaniji, Milovan Milić je podnio ostavku na mjesto člana Odbora direktora preduzeća ToMontenegro. Dnevne novine su kontaktirale Milića za komentar, ali on nije odgovarao na pozive i poruke novinara.

Milić je dugogodišnji pilot, jedini koji je, od sadašnjeg Odbora direktora kompanije ToMontenegro, radio za Montenegro Airlines. Bio je instruktor i u turskom Bora jetu, koji je bankrotirao 2017. i od tada je u kazahstanskom Air Astana. U svojoj bogatoj biografiji, pokrivao je i rukovodeće pozicije u Montenegro Airlines-u, gdje je stekao iskustvo i do srži upoznao crnogorsko i regionalno tržište avijacije. U periodu od 2009. do 2012. godine bio je i u Odboru direktora Montenegro Airlinesa.

Pored Milića, u Odbor direktora su bili izabrani i Filip Radulović, Nebojša Vuksanović, Goran Đurović i Pavle Tripković. Za izvršnog direktora kompanije izabran je Predrag Todorović. Međutim, od svih pomenutih članova, daleko najviše iskustva u avijaciji je imao upravo Milić.

Izvršni direktor nacionalne avio-kompanije ToMontenegro Predrag Todorović najavio je nedavno prve letove do početka ljeta, kao i da će se kompanija fazno razvijati i poslovati po tržišnim principima.

“Cilj je da se napravi moderna avio-kompanija zasnovana na tržišnim principima i da bude održiva u narednih 10 godina. Ovo je za državu investicija, a ne trošak. Ta dva aviona su baza za našu avijaciju u narednih 10 godina”, rekao je Todorović na nedavnoj konferenciji za novinare.

On je tada rekao i da će 30 miliona eura koje je država izdvojila za kapital kompanije biti dovoljno da se napravi održiv biznis model i da neće biti potrebno da se izdvaja dodatni novac.

Vlada je nedavno kupila i dva aviona Embraer 195 za potrebe nove avio-kompanije ToMontenegro, u vrijednosti od 21,78 miliona dolara.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije