Connect with us

Ekonomija

TUFEGDŽIĆ: Vrijeme je da se preispita privatizacija Port of Adria

Published

on

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) Demokrata Bar Dragan Tufegdžić smatra da je došlo vrijeme kada mora ispitati privatizacija Port of Adria. Tvrdi da su Port of Adria i njeni radnici i dalje u Baru i u Crnoj Gori i ocijenio je da nešto “što je bilo naše, možda to opet može biti”.

Tufegdžić  napominje da je Port of Adria bilo srce nekadašnje jedinstvene Luke Bar.

“Prodaja dijela jedinstvenog sistema, kod bilo koga ko poznaje proces stvaranja ovakvih kompanija je nešto što se teško može opravdati.  Ova privatizacija je predstavljala obrnut proces, odnosno razgradnju. Ako se nekome proda za 8 miliona eura jedan od najvrijednijih resursa Crne Gore i Bara, povratna očekivanja moraju biti vrijednija od dotadašnjih”, navodi se u saopštenju.

On kaže da je suvišno pominjati nepoštovanje kolektivnog ugovora investitora i velike borbe onih koji su upravo stvarali  kompaniju, radnika Luke.

“Vjerujem da je konačno došlo vrijeme kada se i ova privatizacija mora ispitati. Država mora pokazati da nije zaboravila ni ovaj dio luke, njene radnike i privatizaciju. I dalje su  Port of Adria i njeni radnici u Baru i u Crnoj Gori. To se ne smije i ne može zaboraviti. Nešto što je bilo naše, možda opet to postane”, kazao je Tufegdžić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije