Connect with us

Ekonomija

UPUTILI PISMO: Mali privrednici iz Boke zahtijevaju pomoć Vlade

Published

on

Privrednici, konkretno trgovci odjećom i obućom Herceg Novog, Kotora i ostalih primorskih gradova, okupljeni u NVO Novska butiga i Udruženju privrednika Kotora 365, obratili su se Ministarstvu ekonomije sa zahtjevom za hitnim izdavanjem šifre djelatnosti prodaje odjeće i obuće od prodaje hrane, kao i za uvrštavanjem trgovine garderobom u ugroženu djelatnost.

Kako navode u saopštenju, ovaj propust resornog ministarstva doveo je do vidne diskriminacije i rezultirao uništavanjem male privrede na primorju.

– Hitno tražimo podršku Vlade Crne Gore u vidu subvencija na zarade, zatim u vidu anuliranja zaduženih poreza i doprinosa za period od početka pandemije, kao i sredstva Evropske unije za likvidnost mikro, malih i srednjih preduzeća – navedeno je u saopštenju.

Kako informišu, u odgovoru Milene Jovetić iz Direktorata za razvoj Ministarstva ekonomskog razvoja dobili su obećanje da će zahtjevi biti razmotreni kako bi iznašli neko rješenje.

O svemu su obevijestili i delegaciju EU u Crnoj Gori, zaduženu za posmatranje procesa integracije, te očekuju pozitivnu reakciju. Najavljuju i proteste ispred Vlade Crne Gore, zajedno sa zaposlenima i njihovim porodicama.

Boka news

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije