Connect with us

Ekonomija

UZ MJESEC ZAKAŠNJENJA: Donijeta rješenja o privremenom finansiranju za januar i februar

Published

on

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić donio je rješenje o privremenom finansiranju za februar.

Rješenje se primjenjuje od 1. februara, a donešeno je 29. januara. Ministarstvo je takođe donijelo i izmjenu rješenja o privremenom finansiranju za januar.

“Potrošačkim jedinicama koje se finansiraju iz budžeta za februar ove godine, odobravaju se sredstva do jedne dvanaestine stvarnih izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini”, navodi se u rješenju, u kojem se dodaje da se neutrošena sredstva iz januara prenose u februar.

Inicijativa za ocjenu ustavnosti odluke Vlade da pređe na privremeno finansiranje je u proceduri Ustavnog suda.

U rješenju Ministarstva navedeno je, između ostalog, da će služba predsjednika države za februar na raspolaganju imati 84,7 hiljada eura, Skupština 698,8 hiljada eura, Generalni sekretarijat Vlade 267 hiljada, kabinet premijera 194,7 hiljada eura, Ministarstvo unutrašnjih poslova 2,19 miliona eura, Uprava policije šest miliona eura.

Novoformirana ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava na raspolaganju će imati 340 hiljada eura, finansija i socijalnog staranja 27 miliona, prosvjete, nauke, kulture i sporta 18,5 miliona eura, kapitalnih investicija 1,69 miliona eura, ekonomskog razvoja 1,84 miliona eura, ekologije, prostornog planiranja i urbanizma 599,18 hiljada, javne uprave, digitalnog društva i medija 579,9 hiljada eura.

Ministarstva koja postoje u Zakonu o budžetu za prošlu godinu dobila su novac na raspolaganje i to odbrane 4,1 milion eura, vanjskih poslova 1,47 miliona eura, poljoprivrede 2,49 miliona eurai zdravlja 214,5 hiljada eura.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije