Povežite se sa nama

Vijesti

ADNAN STRIKOVIĆ: O budžetu iz ugla Bijelog Polja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Čitam da je poslanica URA-e, uvažena sugrađanka Suada Zoronjić, amandmanima zatražila da se našoj bolnici u Bijelom Polju umjesto planiranih 500 000 eura, budžetom u 2022.godini opredijeli 1 200 000 eura, a koja bi bila usmjerena na izgradnju internog odjeljenja i nabavku NMR aparata.

Bez imalo partijske sujete, apsolutna podrška za navedene amandmane. Poslanici SDP-a će ih glasati. Isto kao što se nadamo da će poslanici URA-e glasati za naš amandman izgradnje fiskulturne sale za Osnovnu školu Nedakusi u vrijednosti od 300 000 eura.
Ali jedno su naše želje, drugo je šta će se stvarno naći u budžetu, a treće i jedino važno je šta će biti realizovano.

Svima koji su bar površno pogledali plan budžeta Crne Gore za 2022.god. i posebno kapitalni budžet, bi moralo biti jasno da se radi o klasičnom populističkom predizbornom budžetu. Kao da su vlada i poslanici kroz svoje amandmane pravili spisak novogodišnjih želja. A lično bih bio zadovoljan da se ovo planirano za 2022.godinu, ostvari do 2025-e.

Žao mi je što ovaj prijedlog budžeta nije pristupačan svakom građaninu, obimna i većini teško dostupna materija je u pitanju. Tek tada bi istinski shvatili o čemu pišem.

Ali dobro, evo usvojiće se i “Evropa sad” i “Crna Gora odmah”. Brzo će doći, ali i proći 2022.godina, pa ćemo imati prilike da analiziramo sve što je obećano u odnosu na ono što je urađeno.

Ako ja ne budem u pravu obići ćemo novo interno odjeljenje, i svečano otvoriti kabinet za magnetnu rezonancu, kao i fiskulturnu salu u Nedakusima, Njegnjevu i Srednjoj stručnoj školi (Školski centar).
“Grandiozni” objekat škole Dušan Korać će se nadviti nad Pruškom, a tamo neđe unutra, po nekim “katakombama” bez prozora ćemo naći i đake niže muzičke škole.

U Nikoljcu ćemo iz loža nove zapadne tribine gledati utakmice I CFL.

Na Bjelasici će se tražiti krevet više, a novim putem za Bistricu ćemo prevoziti mnogobrojna turiste u Pećinu nad vražjim firovima (Đalovića pećina).

Prosječna plata će kao Marija Vuković da skoči uvis, sa 458 na oko 700eura, minimalna sa 250 na 450 eura. Majke dobijaju svoje naknade opet, a sva djeca dečji dodatak. Značajno rastu i penzije, naknade nezaposlenim itd.

Uz projekte koje najavljuje lokalna vlast, bojim se da Njemačka neće imati dovoljno autobusa da preveze sve one koji će pojuriti da se vrate u ovaj grad blagostanja.

I to sve za samo jednu godinu.

Da nam nije malo? Ili mnogo?

Da sam ja na mjestu koleginice Suade Zoronjić, ovo bi bila realnost bar što se tiče projekata vezanih za Bijelo Polje. Potrebni su, nasušno, i u odnosu na milione koje nose druge stvari, skromni su. Ili bi pala vlada. Ma, iskreno, da sam ja na njenom mjestu ova bi vlada pala svakako, odavno.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije