Povežite se sa nama

Vijesti

Andrić: Nećemo dozvoliti da politički revanšizam Vlade uspori razvoj Mrkojevića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predlog budžeta Vlade Crne Gore i sredstva opredjeljena ovim dokumentom za naš grad su dokaz političkog revanšizma aktuelne državne vlasti prema onim lokalnim sredinama u kojima vlast vrše opozicione partije sa državnog nivoa, ocijenio je odbornik Demokratske partije socijalista u Baru.

– Ovakvim odnosom odlazeća vlast „eksperata“ pokazuje da se rukovodi isključivo političkim principima koji će onemogućiti razvoj onih sredina u kojima su već sada svjesni da neće uspjeti da nametnu svoju pogubnu politiku i vlast kakvu građani ne zaslužuju – poručio je on.

Andrić smatra da je krajnje neozbiljno i nekorektno prema građanima to što je za najvažniji projekat za Mrkojeviće, za izgradnju puta Sveti Ivan-Kamenički most-Krute opredjeljeno svega 500.000 eura.

– Da i ne govorimo o tome da organi državne uprave više od 10 mjeseci ne riješavaju zahtjeve Opštine Bar koji se odnose na procjenu vrijednosti nepokretnosti za eksproprijaciju – dodao je on.

On je poručio da bez obzira na ovakav odnos i “otvoreni politički revanšizam koji demonstriraju prema ovoj mjesnoj zajednici i Baru uopšte, lokalna vlast neće dozvoliti da on utiče na dalji razvoj Bara, već ćemo nastaviti da iz lokalnog budžeta obezbjeđujemo dodatna sredstva za sve one projekte koji će unaprijediti uslove života naših sugrađana”.

– Odgovornim odnosom prema vršenju vlasti na lokalnom nivou stvorili smo pretpostavke da iz sopstvenih izvora finansiranja možemo učestovati i biti podrška ovim projektima. To smo pokazali i kroz ulaganja u lokalnu putnu infrastrukturu u dosadašnjem periodu što ćemo nastaviti i u narednom periodu, podršku poljoprivrednim proizvođačima, mladim poljoprivrednicima, maslinarima koji su pretrpjeli štetu zbog požara i svim drugim subjektima i pojedincima kojima je pomoć potrebna, jer je naša misija da budemo svakodnevno dostupni građanima i svim njihovim potrebama – kazao je on.

Andrić je ocijenio da zbog ovakvog odnosa ne čudi što je od strane građana ovo najgore ocijenjena vlada do sada.

– Vjerujem da će politički subjekti građanske orijentacije prepoznati važnost političkog trenutka, postići zajednički konsenzus i skratiti mandat aktuelnoj vlasti, jer svako ko pruži podršku ovom konceptu vlasti i vladanja je saučesnik urušavanja svih vrijednosti savremene i građanske Crne Gore i njenog daljeg napretka – zaključio je on.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije