Connect with us

Vijesti

BOJANIĆ: “Vrlo čudno raspisivanje konkursa za MW”

Published

on

Ministar kapitalnih investicija u Vladi Crne Gore Mladen Bojanić kaže da je danas objavljen konkurs za članove Odbora direktora članova Odbora direktora nove kompanije Montenegro Works, a da Statut koji definiše njihov broj, mandat i potrebne reference nije ni razmatran na Vladi i Komisiji za ekonomska pitanja

Ranije danas Ministarstvo finansija i socijalnog staranja raspisalo je javni poziv za izbor pet članova Odbora direktora nove kompanije u državnom vlasništvu Montenegro Works.

“Vrlo čudno, danas je objavljen konkurs za članove Odbora direktora MW DOO, a Statut koji definiše njihov broj, mandat i potrebne reference nije ni razmatran na KEP-u i Vladi. Po usvojenoj Odluci o osnivanju, Statut donosi Vlada, utvrđuje ga Odbor direktora, pa ispada da će članovi sami za sebe utvrditi pet mjesta, a dužinu mandata i potrebne reference definisati prema svojim potrebama”, naveo je Bojanić na Tviteru.

Ministar je na kraju citirao Valtazara Bogišića.

“Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi”, napisao je Bojanić.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić ranije je izuzeo mišljenje o formiranju preduzeća “Montenegro Works” smatrajući da je predlog suprotan Zakonu o privrednim društvima, da je takva firma potpuno nepotrebna, da su nejasno definisane njene nadležnosti, buduće djelatnosti i prihodi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije