Connect with us

Vijesti

Đukanović o najavi gašenja KAP-a: Najogoljelije revanšističko orgijanje

Published

on

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je aktuelna vlast doprinijela da se ugasi i posljednji ozbiljni industrijski subjekt u Crnoj Gori – Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP).

– Treba imati obraz debeo kao đon i biti potpuno bezobziran u odnosu na interese Crne Gore i njenih građana, pa dozvoliti da se ovakva bahatost, neodgovornost i nekopetentnost odvija na našem prostoru. U situaciji u kojoj imate sve manje ekonomske aktivnosti u Crnoj Gori iz koje su otišli investitori, a neki najavili odlazak, sada tjeraju i domaćeg koji je industriju digao iz pepela – rekao je Đukanović novinarima, tokom posjete Danilovgradu.

On je podsjetio da je KAP bio u bankrotu, a da vlasnik Uniproma Veselin Pejović nije kupio kompaniju, već mašine i od njih napravio proizvodnju koja pravi nekoliko stotina miliona eura izvoza godišnje.

– Sve što se dešava u aktivnostima ove Vlade je vođeno političkim interesima, a on je je najogoljelije revanšističko orgijanje u odnosu na prethodnu vlast. Doprinose da se ugasi i taj posljednji ozbiljni industrijski subjekt u Crnoj Gori. Odgovorna Vlada bi učinila sve na ovom svijetu što treba da sačuva tog investitora, kao i inostrane, ali se ona prema njima odnosila revanšistički jer su svoje biznise zasnovali u saradnji sa prethodnom Vladom – kazao je Đukanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije