Povežite se sa nama

Vijesti

KEKOVIĆ: Ako Vlada ne reaguje, moraju građani

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U Uniji slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) su zabrinuti visinom cijena goriva. Generalni sekretar Srđa Keković pozvao je Vladu da hitno reaguje, jer, kako je kazao, nekontrolisano rastu i cijene roba i usluga. Ako Vlada ne reaguje, kaže, moraće građani

Podsjećamo, cijene goriva u Crnoj Gori danas su porasle 14. put za 10 mjeseci, tako je benzin danas dostigao rekordnih 1,5€, a dizel 1,34€. Komentarišući konstantan rast cijena goriva, Keković je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao da je stanje zabrinjavajuće.

“Zabrinjavajuće je i Vlada treba hitno da reaguje, jer mi ne samo da imamo problem sa cijenom goriva, već i cijenama roba i usluga koje divljaju u posljednje vrijeme. Ono što je najgore, imamo problem na političkoj sceni gdje imamo trvenja koja traju dugo i ne nazire se kraj svemu tome. Ukoliko ovakvo stanje potraje brinem i za socijalni mir jer svi mi građani koji čekamo konkretan iskorak Vlade i da se nešto desi nakon promjene 30. avgusta prošle godine, imamo određenu granicu strpljenja”, kaže Keković.

Ako Vlada ne raguje, kako ističe, moraju građani.

“Preko te granice moramo da reagujemo. Ako Vlada i Skupština ne rade svoj posao kako treba onda svi mi građani, dužni smo da učinimo nešto kako bi ih upozirili na takvo ponašanje”, kazao je Keković.

On je pozvao Vladu da preduzme hitne mjere.

“U ovakvim situacijama se mora promptno reagovati. Preko 20.000 ljudi je ostalo bez posla. Trpimo posljedice kada je u pitanju standard zaposlenih, imamo od 1. oktobra novu minimalnu zaradu koja će biti 250 eura i prema podacima kojima mi raspolažemo oko 40.000 građana će primati minimalu zaradu, pa možete zamisliti kakav je standard građana. Očekujemo da se Vlada odgovorno ponese”, ističe Keković.

Ministarstvo finansija juče je saopštilo da sprema izmjene Zakona o akcizama kako bi se moglo intervenisati na rast cijena goriva.

Komentarišući najavu Vlade, Keković kaže da je vrijeme da Vlada pokaže da prati sudbinu građana Crne Gore.

“Mi više ne možemo da ćutke pratimo rast cijena goriva. Politička situacija je zabrinjavajuća. Ako čekamo da se izmijeni zakon, a to se neće brzo desiti, onda svi moramo reagovati, pa i građani da dignu glas kako bi se izborili za svoj standard”, kazao je Keković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije