Connect with us

Vijesti

MEDOJEVIĆ: Mickej preuzima Vladu i pretvara je u platformu za kriminal

Published

on

Pripremio je osnivanje 21 direktorata kojima će u potpunosti preuzeti kontrolu nad novčanim tokovima. Posebno opasno, osniva Direktorat za kriptovalute, preko koga će uvući državu u špekulativne aktivnosti sa ovom virtuelnom imovinom koja je sve popularnija kao sredstvo plaćanja narkokartela i finansiranje terorizma – dodao je Medojević

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić (Mickej) preuzima kontrolu nad Vladom i pretvara je u platformu za kriminal i uništenje zemlje. Kao eksponent međunarodne finansijske mafije koncentriše svu finansijsku moć kod sebe – saopštio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević na Fejsbuku.

– Prvo je spojio ministarstvo finansija sa ministarstvom rada i socijalnog staranja što je van svake pameti i bez ikakvog uporišta u stvarnim potrebama siromašnih ili komparativnim iskustvima – navodi Medojević.

Prema njegovim riječima ideja je da se iskoriste stari DPS kanali kupovine najsiromašnijih građana novcem iz budžeta.

– Drugo, pripremio je osnivanje 21 direktorata kojima će u potpunosti preuzeti kontrolu nad novčanim tokovima. Posebno opasno, osniva Direktorat za kriptovalute, preko koga će uvući državu u špekulativne aktivnosti sa ovom virtuelnom imovinom koja je sve popularnija kao sredstvo plaćanja narkokartela i finansiranje terorizma – dodao je Medojević.

Ističe da kao treće planira osnivanje državnog holdinga koji će upravljati svim državnim preduzećima što je protivzakonito i veoma opasno jer se upravljanje tim holdingom, kako dodaje, može prepustiti nekim novim “ekspertima” koji će biti pod kontrolom Mickeja.

– Više od  30 godina se bavim privatizacijom i restrukturiranjem državnih kompanija i ovo nijesam nigdje vidio. Možda Mickej planira privatizacije EPCG, Luke Bar, Aerodroma pa se preko ovog holdinga taj proces može obavljati van očiju javnosti i kontrole Vlade i Skupštine – naveo je Medojević.

Prema njegovim riječima Mickej je već uveo praksu da ministri glasaju za njegove sporne odluke, telefonskim putem, bez uvida u dokumentaciju, što otvara pitanje rizika od korupcije i štetnih odluka po drzavu.

– Tako su se ministri izjašnjavali o zaduženju od 750 miliona eura mejlovima i to pola sata nakon što im je dostavio materijal od više stotina stranica koji ministri nijesu mogli ni pregledati, a kamoli ozbiljno analizirati. Odluka o kupovini dolarskih fjučersa od nepoznate investicione banke u iznosu od 27,7 miliona eura je takođe donesena telefonskim putem – saopštio je Medojević.

Dodao je da ministri nijesu imali uvid u dokumentaciju.

– Mickej povlači opasne i neprihvatljive poteze koje pretvaraju Crnu Goru u drzavu kojom se upravlja tajno i organizovano od male grupe pojedinaca, bez ikakve kontrole i javnosti i transparentnosti. Mickej i njegovi nalogodavci ukidaju ovlašćenja Parlamenta, ne objavljuje dokumentaciju o trošenju novca poreskih obveznika. Ulazi u špekulativne finansijske transakcije sa ogromnim rizikom za državu, učestvuje u švercu cigareta, kupuje avione bez motora direktnom pogodbom, osniva avio kompaniju i sada pravi protizakonitu firmu koja treba da upravlja sa svim državnim firmama – navodi Medojević.

Predsjednik PzP-a poručuje da je ova namjera direktno suprotna Zakonu o privrednim društvima jer uvodi novi organ upravljanja koji nije predviđen ovim zakonom.

– Opasna ideja da jedan čovjek pod kontrolom krupnog kapitala (domaćeg i stranog) upravlja državnom imovinom suprotno zakonima i bez kontrole. Za kontrolu poslovanja državnih firmi država može uvesti obaveznu državnu reviziju poslovanja i plaćanja obaveza državi, kao što je nekad bio SDK – istakao je Medojević.

Ali osnivanje nove državne firme za upravljanje postojećim državnim firmama je, kako napominje, još jedna glupost u nizu gluposti Mickeja, “ali s obzirom na njegovu sklonost kriminalnim aktivnostima i tajnom sklapanju dilova sa novcem poreskih obveznika, radi se o veoma opasnoj koncentraciji moći u rukama jednog čovjeka sklonog lopovluku”.

– Imajući u vidu da Krivi osniva svoju stranku 28.08. i da će Mickej možda biti i prvi predsjednik, ova ideja ima i opasan politički aspekt jer će Mickej moći da koristi državne resurse i novac poreskih obveznika za finansiranje svoje stranke – dodao je Medojević.

Poziva kolege Demokrate da odustanu od podrške ovoj kriminalnoj i korumpiranoj Vladi koja će zaviti u crno i finansijski opustošiti već opljačkanu Crnu Goru.

– Ne podržavajte ove opasne kriminalne poslove Ministra Mickeja. Platićete političku cijenu i preuzeti kompletnu odgovornost za posljedice. Mickej kad napuni bisage će nestati, a problemi će ostati – zaključio je Medojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije