Povežite se sa nama

Vijesti

MIHAILOVIĆ: Za sada bez promjene cijene putarine kroz Sozinu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Cijena putarine kroz tunel Sozina kreirana je po parametrima koji su bili mnogo manji nego što su danas pa sam mišljenja da se ona neće mijenjati u skorije vrijeme, rekao je Andrej Mihailović iz kompanije Monteput

On podsjeća da odluku o cijeni putarine kroz tunel Sozina donosi Vlada Crne Gore, na predlog resornog ministarstva.

“Iako ekonomija nije moja struka, mogu da kažem da je sadašnja cijena napravljena po parametrima koji su bili mnogo manji nego danas. E sad sve zavisi od politike vlade i politike razvoja saobraćaja. Moje je mišljenje da cijena putarine neće biti mijenjana u skorije vrijeme”, rekao je Mihailović u Jutarnjem programu TVCG.

Zadovoljni su, kaže on, prometom kroz tunel, napominjući da za sada imaju “nešto malo manje prometa od rekordne 2019. godine”.

“Do danas je kroz tunel prošlo oko dva miliona i 140 hiljada vozila, što je 7-8 posto manje nego 2019. Plan je bio manji od toga, pa smo svakako zadovoljni”, rekao je Mihailović.

Za tri ljetnja mjeseca kroz tunel je, kaže on, prošlo milion i 130 hiljada vozila, što je jedan posto manje nego 2019. pa zaključuje da je turistička sezona bila više nego dobra.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije