Connect with us

Vijesti

MILATOVIĆ: Cijene goriva zavise od cijena u svijetu, ova Vlada nije povećavala akcize

Published

on

Cijene goriva porasle su u odnosu na 2020. kao rezultat oporavka u svjetskoj ekonomiji i dostigle isti nivo kao i prije pandemije koronavirusa, ukazao je ministar

Cijene goriva u Crnoj Gori zavise od cijena u svijetu, koje su sada na nivou od oko 74 dolara po barelu, a udio u cijeni goriva je akciza, čije se povećanje desilo u vrijeme bivše Vlade, 2017. godine, dok aktuelna Vlada nije povećavala akcize na gorivo, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Milatović je, između ostalog, na Tviteru naveo da su cijene goriva porasle u odnosu na 2020. godinu, kao rezultat oporavka u svjetskoj ekonomiji, i dostigle isti nivo kao i prije pandemije koronavirusa.

“Takođe, cijene su rasle negdje od 2016. do 2018. godine, upravo u vrijeme kada je prošla Vlada dodatno još i povećala akcize na gorivo.”

“U prethodnih 15 godina, bilo je perioda kada su cijene goriva bile još veće, poput perioda 2011-2014, ili onog prije globalne krize iz 2007. godine. Recimo, u 2013. cijena bezolovnog je u Crnoj Gori išla do 1,4 eura, a dizela do 1,3 eura, iako je akciza bila niža prije promjene u 2017. godini”, naveo je ministar.

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    30.09.2021. at 15:49

    Ovaj zakon o akcizama izgleda kao da je u rangu Ustava
    i nemogu da ga promijene ,koriguju procente,
    ZAMAJAVAJU nas ,kaže prosla Vlada je to usvojila oni nijesu nista
    mijenjali !? Manipulatori !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije