Povežite se sa nama

Vijesti

Milatović: Neshvatljivo je da neki poslanici koji primaju 1.800 eura, neće glasati za povećanje plata građana

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanici u crnogorskom parlamentu u prosjeku imaju plate oko 1.700 – 1.800 eura i zamislite vi sada jednoga poslanika sa tolikom platom da ne želi da građanin ima povećanje plate minimalne sa 250 na 450 eura i prosječne sa 530 na 700 eura i zdravstvenih radnika sa dodatnim povećanjima. Ja to ne mogu da razumijem, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović u intervjuu za portal „Berane online“.

On je to rekao odgovarajući na pitanje Berane online kako komentariše visoke poslaničke plate, o čemu smo pisali juče, a imajući u vidu da su oni sa najvisočijim primanjima najveći protivnici programa „Evropa sad“.

Milatović je naveo i da smatra da je „Evropa sad“ jedan od onih programa gdje, kako je istakao, „treba cijela Crna Gora da se ujedini u parlamentu“.

“Poslanici glasanjem za ovaj program treba da pokažu građanima Crne Gore da se suštinski zalažu za njihov bolji život, za konkurentniju crnogorsku privredu i za jedan bolji i pravilniji odnos prema privrednicima u Crnoj Gori koji žele da plaćaju fer poreze i doprinose“, poručio je ministar.

On je naglasio da Crna Gora više nema vremena da čeka i zamolio poslanike da podrže program, a da su oni spremni da još jednom sve objasne i prihvate sve korekcije koje vode na bolje i fiskalno su neutralne.

Posebnu poruku je poslao vladajućoj većini koja, kako je istakao, ima sada šansu da popravi stvari u Crnoj Gori.

“Ubjeđenja sam da će prije svega naša parlamentarna većina, jer je sasvim prirodno da mi prvo računamo na njihovu podršku, a koja je sada vlast, podržati program „Evropa sad“ jer ima šansu da popravi stvari u Crnoj Gori“, ističe ministar ekonomskog razvoja.

On se ipak nada, dodaje, da će plan „Evropa sad“ biti usvojen u parlamentu.

“Ja sam i dalje vjerovanja i stanovišta da uz dodatna razjašnjenja, objašnjenja a možda i poneki amandman poslanika, da će apsolutno ovaj paket koji smo mi nazvali „Evropa sad“ ili Maršalov plan a koji je na taj način upakovan u budžet za narednu godinu biti usvojen u parlamentu“, zaključio je Milatović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
25.11.2021. 12:04

Milatovicu, kako je takvom, nasilno ustolicenom privrednom ekspertu nejasno da pojedini poslanici imaju primanja 2000 eura, a da ih nije briga za gradjane, kojima ka ti pripremes dobro, srecu i bogatstvo, a ovizi poslanici se dvoume? A sve ti je bilo jasno kad su te ti isti gramzljivci, nestrucnjaci i neprijatelji Crne Gore ustolicili kao eksperta, iako pojma nemaju ni o cemu. A ti ipak Milatovicu smatras da je prirodno da ta poslanicka vecina glasa za tvoju i Milojkovu neiskrenu i neekspertsku fantazmagoriju, koju ste predlozili pod nekakvim nazivima osmisljenim za glupake i neznalice. Nije ti prirodno da za tvoje i Milojkove fantazmagorije glasaju partije opozicije i nezavisni strucnjaci. Milatovicu i Milojko, vas program “bogacenja gradjana Crne Gore” je “nista roba”. Ovizi gramzivci od poslanika koji su vas izabrali sigurno ce na kraju glasati za tu vasu galimatijas ponudu gradjanima, jer to je lako kupljiva roba. Nama koji smo dobro upoznali nikakve kvalitete tvoje i Milojkove, ostaje da ve budno pratimo. Kad tad, dostici ce vas pravda za vasu nestrucnost i neprijateljske namjere prema Crnoj Gori.

Sponzor

Najčitanije