Povežite se sa nama

Vijesti

MILATOVIĆ: Stvaramo zemlju u kojoj se živi od rada

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar ekomonskog razvoja Jakov Milatović ocijenio je da aktuelna Vlada svakom djetetu koje raste u Crnoj Gori stvara zemlju u kojoj se živi od rada i znanja, a u kojoj su građani na prvom mjestu

On je, povodom obilježavanja prve godine rada 42. Vlade Crne Gore, kazao da je u proteklom periodu posvećeno vodio tim koji usmjerava znanje u ekonomski razvoj Crne Gore.

“Kada je trebalo da spasimo posrnulu ekonomiju, odlučno i hrabro smo postavili snažne temelje oporavka”, naglasio je Milatović.

Ocijenio je da je u prethodnoj godini ostvaren otvoren i iskren dijalog sa građanima i privredom, te da su iz zajedničke saradnje i osluškivanja potreba društva, kao proizvod proizašla dva paketa mjera podrške za suzbijanje negativnih posljedica izazvanih pandemijom Covid19, u ukupnom iznosu od 320 miliona eura.

“U teškom trenutku, iz naslijeđenog ekonomskog ambisa, usmjerili smo zemlju u pravcu razvoja i najveći ekonomski pad pretvorili u najveći ekonomski rast. Povratili smo zdrav impuls turizmu i ostvarili više od projektovanog, kao pravu mjeru našeg rada, uz preko 700 miliona prihoda”, rekao je Milatović.

Takođe, kako je rekao, za godinu dana napravljen je veliki korak ka ispravljanju nepravdi prema bivšim  radnicima obezbjeđujući 12 miliona eura.

“Ovo je prvi korak kojim pokazujemo poštovanje i zahvalnost prema radnicima, koji su svoj radni vijek proveli u nekadašnjim industrijskim gigantima . Za njihov rad i doprinos ovom društvu država do sada nije imala sluha.  Ova Vlada Crne Gore ima i nastavlja da ispunjava obećanja, ali i da se bori za dostojanstvo i prava svakog sadašnjeg i bivšeg radnika”, kazao je Milatović.

On je dodao da je ponosan na svaki dan prethodne godine jer su rad i uloženi trud pokazatelji da se nepokolebljivo gradi ekonomija za sve.

“Naša vizija je jasna – bolji životni standard uz program Evropa sad! i Crna Gora odmah! Svojoj djeci i svakom djetetu koje raste ovdje stvaramo zemlju u kojoj se živi od rada i znanja – u kojoj su građani na prvom mjestu!”, zaključio je Milatović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
09.12.2021. 15:56

Gospodine Ministre Milatovicu,
moja obaveza kao anonimnog gradjanina je da Vam direktno i bez uvijanja kazem da sve sto ste rekli da ste pozitivno uradili u ekonomiji Crne Gore nije tacno. Napravili ste ogromne stete, a ono sto pripisujete sebi za uspjeh, napravili ste na resursima prijethocne Vlade, cije rezultate necasno anulirate i pripisujete sebi. Imate na rasploganju ogromni propagandni materijal i neohgranicenu mogucnost u iznosenju netacnih podataka o svojim fantasticnim uspjesima. Premijer koji Vas je izabrao u Vladu kao eksperta, je i sam ekspert ni za sto osim za demagoriju i neistinu. Nije nikakvo cudo sto je izabrao Vas za ministra ekonomije i razvoja, jer svako bira saradnika prema svojim kapacitetima.

Sponzor

Najčitanije