Connect with us

Vijesti

NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Spajić će objaviti izvještaj o prihodima iz Singapura

Published

on

“Objasniću odakle mi imovina koju sam prijavio, očekujem i od svih drugih funkcionera, sadašnjih i bivših da objavljuju svu imovinu i prihode koje imaju”, rekao je Spajić

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio je danas da će objaviti izvještaj o njegovim prihodima iz Singapura.

“Ja ću javno objaviti svoj dokument o zaradama iz Singapura i taj podatak je od poreske uprave iz Singapura. Objasniću odakle mi imovina koju sam prijavio, očekujem i od svih drugih funkcionera, sadašnjih i bivših da objavljuju svu imovinu i prihode koje imaju i objasne građanima odakle im sva ta imovina. To bi bio ljekovit proces za Crnu Goru, možda bi to omogućilo da se sa nekih ljudi koji su nepravedno optuženi, spere ljaga”, kazao je Spajić na antikorupcijskoj konferenciji koju organizuje MANS.

On je najavio da će podatke u toku dana objaviti na društvenim mrežama.

Spajić je kazao i da je u toku izrada baze podataka, koju rade sa Svjetskom bankom u okviru projekta vrijednog 18 miliona.

Time će se, kako je rekao, dobiti transparentnija slika i biće uvezani podaci iz svih državnih institucija.

“Drugi korak je uvezivanje prihodne i imovinske strane podataka, odnosno katastra kao ključnog.

Moramo da uvedemo red u katastru i krećemo prvo od državne imovine”, rekao je Spajić.

On očekuje do kraja marta preliminarnu bazu podataka o državnoj imovini.

“Nakon toga ćemo imati podatke o privatnoj imovini. Moraćemo kroz reformu katastra da oiznačimo tačne vlasnike,. Dešavalo se do sada da matični brojevi ne odgovaraju vlasnicima, postoje nevjerovatne nelogičnosti i katastar je jedna od slabih tačaka Ministarstva”, naveo je Spajić.

On je rekao i da će Centralna banka morati da bude dio reforme jer je jedna od rijetkih institucija koja ima sve podatke što se tiče slanja i primanja novca iz inostranstva.

“U budućnosti očekujem i više uključivanje CBGG i više djelovanja sa Upravom prihoda”, kazao je Spajić.

On je saopštio da su ušli u porceduru potpisivanja međunarodnih sporazuma da bi mogli da ramjenjuju informacije o imovini u Londonu, Švajcarskoj…

Spajić smatra da bi trebalo objavljivati podatke o porezima koje plaćaju kompanije, ali o tome treba pokrenuti javnu raspravu jer to nije praksa u svim zemljama.

On je rekao i da je u proceduri Zakon o neprijavljenim prihodima i njegova suština je da svaki neprijavljeni prihod iznad određenog nivoa bude oporezovan 80 odsto.

“Taj zakon je u Skupštini od 14. septembra i sada je na dnevnom redu”, rekao je Spajić.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    10.12.2021. at 14:46

    Politicki mangupe, kako vas je sve jednom lijepo nazva Njegovo Velicanstvo Aleksa Becic, oces sad da detaljno sredis u katastru sto je drzavna imovina pa si se zaduzio kod Svjetske banke 18 miliona eura, da bi napravio bazu podataka u okviru projekta za kojeg samo ti znas ko ga radi. Oces da sredis sto je drzavno sad kad si izvrsio beskrupuloznu kradju Crnogorske drzavne imovine i preinio je u vlasnistvo Srpske okupatorske crkve, politicko-vojno-razbojnicke organizacije u sluzbi imprerijalne drzave Stbije ciji si drzavljanin.
    Spajicu, uzurpirao si dva najvaznija ministarstva u Crnoj Gori i pridodao Upravu za nekretnine. Sistematski potkradas i unistavas Crnu Goru. ODLAZI IZ CRNE GORE.
    NIKO TE NIJE ZVAO NI TRAZIO. TI SI USTOLICEN OD STRANE SRPSKE OKUPATORSKE CRKVE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije