Connect with us

Vijesti

Pejović nudi uvid u dokumentaciju KAP-a: Mogu da je vide svi, osim Krivokapića, Abazovića i Milatovića

Published

on

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović ponudio je predstavnicima svih parlamentarnih stranaka, ministarstava iz Vlade, javnih preduzeća i predstavniku Privredne komore uvid u dokumentaciju ovog privrednog društva, ali izuzetak u odnosu na sve pozvane, kako je naveo, mora da napravi prema premijeru Zdravku Krivokapiću, potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću i ministru ekonomskog razvoja Jakovu Milatoviću.

– Izuzetak u odnosu na sve pozvane moramo napraviti personalno prema premijeru, koji je jedan od glavnih zagovornika da se KAP zatvori, potpredsjedniku Vlade koji je Uniprom optužio da se bavi fasifikovanjem i pranjem para, kao i ministru ekonomije koji je denucirao pred stranim ambasadorima ovo privredno društvo, služeći se neistinama – naveo je Pejović.

Pozvao je zainteresovane predstavnike da do 10. januara pošalju najave i navedu spisak neophodne dokumentacije, a da od 10. do 21. januara mogu pristupiti sjedištu ovog privrednog društva, upravnoj zgradi KAP-a gdje će biti izložena i transparentno prikazana sva arhivska dokumetacija: Personalna, komercijalna i finansijska.

– Preuzimamo obavezu da damo pojašnjenje na svako pitanje koje bi se postavilo, a svi pozvani imaju pravo da dovedu stručno lice koje bi pomoglo u identifikaciji i tražnji onoga što bi ih interesovalo. Biće organizovan i kratak obilazak fabrike i svega što je preduzeto na unapređenju poslovnog ambijenta u proteklih sedam godine – poručio je Pejović.

On ističe da jedino na ovaj način, a tek nakon ovakvog javnog uvida u ono što kompanija radi, iako predstavlja nesrazmjerno miješanje u život i rad njega kao vlasnika i kompanije, neophodno je i primjereno u demokratskim društvima kako bi se utvrdio fakticitet i nada se “smanjili ovi bestijalni napadi, koji su u ovom momentu prouzrokovali društvenu i poslovnu štetu od 500 nezaposlenih i 200 miliona smanjenog izvoza”.

– Prijave je neophodno slati do desetog januara na mail adresu [email protected], radi akreditacije i ulaska u krug fabrike – navodi Pejović.

Podjsetio je na kraj ponuda.

– Preuzmite proizvodnju aluminijuma (EPCG) za 0 eura – odustali su. Tvrdili su da KAP vrijedi 300 miliona – Ponudio sam im da mi isplate samo 50 miliona i da zaradom od 250 miliona podignu ekonomiju zemlje – odbili su. Obećali su radnicima 24 lična dohodka ukoliko se zaustavi proizvodnja – ne oglašavaju se. Obećali su da će sve radnike koji su ostali bez posla zaposliti – nijesu ih ni primili nakon šest sati čekanja na ulici – ističe Pejović.

Ovim otvorenim pozivom završava, kaže, svaku komunikaciju sa osobama sa kojima su je imali ove godine a koji su mu potrošili ogromnu energiju i vrijeme.

– Oni zaslužuju pažnju samo u kategoriji prezira a ovo radimo da bi bili dobar primjer svim privrednicima u Crnoj Gori da nas, koje međunarodni privredni subjekti prepoznaju kao vrhunske partnere, koji poslujemo zakonski i etički ne smiju zaplašiti nikakvim inspekcijama, nikakvim tužbama, ličnim frustracijama i mržnjom- a sve to kako bi nanijeli štetu Crnoj Gori – ocjenjuje Pejović.

Navodi i da je ove godine bilo 3600 ružnih, negativnih, zlobnih, optužujućih, nemoralnih i neistinitih i što je najvažnije totalno neargumentovanih kvalifikacija o kompaniji Uniprom i njemu koji je vodi uspješno 40 godina.

– Da fabrikuju neistinu, prosto su se utrkivali nosioci javnih funkcija u Vladi i u Parlamentu, kao i javnim preduzećima, ali probuđene savjesti tek od momenta kada su dobili javna ovlašćenja i funkcije, a do tada, jad, bijeda i neuspjeh – kazao je on.

Pejović je istakao da današnjim obraćanjem želi javnosti Crne Gore, radnicima Uniproma, i poslovnim partnerima poslati poruku da se protiv sistemske hajke treba pružati otpor “jer uvesti pravilo da umjesto primjene javnih ovlašćenja u javnom interesu, ulaze i u lične obračune, zadovoljavajući sopstvene frustracije, prikrivajući neznanje i inferiornost, bilo bi ravno saučesništvu”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije