Povežite se sa nama

Vijesti

Pejović poručio Abazoviću: Trajno Vam se zabranjuje ulazak u pogone i sve fabrike Uniproma

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

”Prekinuću na neko vrijeme komunikaciju sa Vama uz saopštenje odluke koju sam donio a to je da Vam se trajno zabranjuje ulazak u pogone i sve fabrike ovog privrednog društva dok ono postoji”

Izvršni direktor kompanije Uniprom Veselin Pejović, poručio je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da mu se trajno zabranjuje ulazak u pogone i sve fabrike ovog privrednog društva dok ono postoji. On je istakao da trpi nazapamćen pritisak.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti

Vaši uporni nasrtaji na naše privredno društvo i želja da mu nanesete štetu pred domaćom i stranom javnošću, kao i kod poslovnih partnera, u čemu djelimično i uspijevate, eskalirali su juče pitanjem zašto sam otvarao firme u Velikoj Britaniji i pominjanjem ozbiljnog poslovnog čovjeka i stanovnika evropske zemlje, čime ste grubo povrijedili moralna prava pomenutog čovjeka.

Unipromova proizvodnja aluminijuma kotira na berzi, sarađuje sa više od 30 inostranih kompanija na komercijalnoj osnovi. Kako je vrijeme posebne međunarodne pažnje-kontrole za sve finasijske i robne transfere izuzetno važno, a berza ne trpi odlaganje u odlučivanju ponuda-tražnja odlučili smo da poslujemo preko pravnog i fiskalnog sistema Velike Britanije.

Zainteresovani partner za saradnju podrazumijeva i visok nivo poslovnog kredibiliteta. Kako privredno društvo iz Crne Gore nema instrumente  kojima može provjeriti o kakvom se partneru radi, najsigurnija zaštita je da se transferi odvijaju preko Velike Britanije. Naime, ako bi firma sa neke daleke destinacije, iz nepouzdanog i neuređenog poslovnog ambijenta, iskazala zainteresovanost za poslovanje, uslov Uniproma je da se kompletna transakcija obavlja preko Velike Britanije, zbog čega uvijek imamo i registrovanu firmu sa kojom partner može da uđe u poslovni odnos  i preko takve „zajedničke“ firme izvrši plaćanje i preuzimanje robe ili primi uplatu i isporuči robu.

Ukoliko novoregistrovane firme ne bi imale prometa za godinu dana, one se automatski gase bez materijalno pravnih posjledica. Sve ovo je Vama dobro poznato, a u svakom slučaju, zbog funkcije na kojoj se nalazite i aparata kojim upravljate, jednostavno je za provjeriti što Vi ne radite, ali vrlo vješto želite da kreirate sumnje u javnosti i ostavite Uniprom pod hipotekom da je kompanija koja se bavi sumnjivim poslovima i transakcijama.

A sada o Milanu Sekaniću: Riječ je o poslovnom čovjeku sa prostora EX Jugoslavije koji 40 godina posluje sa svojom firmom u trgovini metalima, a sa sjedištem u Londonu. Nakon ulaska u KAP komercijala KAP-a ga je preporučila kao jednog od najtačnijih u poslovanju sa KAP-om, tako smo se i upoznali i nastavili izuzetnu saradnju. Ugrožavati moralna prava ovog čovjeka, koji ima tako dugogodišnju karijeru, jednako je sramno, kao i čitava ova hajka koju vodite.

Za 40 godina rada sa Unipromom sam ostvario direktne efekte za budžet preko 10 milijardi, a u čitavom poslovanju praćen sam od poslovnih banaka sa besprekornim porijeklom kapitala. Nikada dužan porez, nikada nikom zarada nije isplaćena osim preko računa i plaćenim svim doprinosima.

A šta ste Vi uradili otkako ste došli na poziciju na kojoj ste danas? Kada ste tako velika moralna gromada, spremna da i stanovnike Velike Britanije stavljate na metu osude, molim vas da budete pošteni i da date odgovore građanima na sledeća pitanja:

1. Kada ćete da prestanete da urušavate poslovni ambijent u CG i  kada ćete prestati da nanosite štetu našoj  firmi?

2.  Kada ćete saopštiti ko Vam je nudio 21 milion eura i kako Vam je prišao taj ponuđac smatrajući da za tu cijenu može promijeniti Vaš politički stav, preko koje destinacije?

3.  O čemu ste razgovarali sa jednim poslovnim čovjekom, značajnim investitorom u Crnoj Gori koju je napustio nakon vašeg dolaska na funkciju, za vrijeme Vašeg boravka u Dubaiju i na upriličenom sastanku unaprijed dogovorenom a održanom u poznatom restoranu tog grada?

Kako nam je kraj poslovne godine a gasimo proizvodnju imamo puno problema koje sami rješavamo, kako sa partnerima tako i zaposlenim radnicima i tehnološko-proizvodnim linijama koje se zaustavljaju posle 50 godina. Prekinuću na neko vrijeme komunikaciju sa Vama uz saopštenje odluke koju sam donio a to je da Vam se trajno zabranjuje ulazak u pogone i sve fabrike ovog privrednog društva dok ono postoji.

Na kraju, očekujemo da saopštite i rezultate pretraga koje obavljaju državni organi, na šta ste ih Vi podstakli i neprekidno ih huškate u nadi da će pronaći manjkavosti u našem poslovanju koje bi opravdali: neistine, insinuacije, nedorečenosti i loše namjere sa Vaše strane. Ovo je nazapamćen pritisak na jednog privrednika koji nije zabilježen u istoriji jedne zemlje koja pretenduje da bude demokratska.

Ukoliko ste izostavili neki od državnih organa i nijeste ga stavili u svrhu Vaše zlobe, sujete i mržnje, prekontrolišite da li su svi okupljeni na tom zadatku i dopunite kako bi Vaš angažman bio cjelovit, sa konačnom verzijom koja će Vas predstaviti ili kao kredibilnu i istinitu javnu ličnost ili kao čovjeka koji, kao što mi mislimo, podmeće, urušava, nanosi štetu a zaboravlja da time i samog sebe stavlja na nivo društvenih vrijednosti koje je rezervisano samo za prezir. Ja ću svoja prava moralna i svaka druga prava potražiti tamo gdje im je mjesto, u međunarodnom sistemu pravne zaštite.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
20.12.2021. 14:18

Ovako kao gospodin Pejovic reaguje istinski privrednik, dobronmjeran, posten, iskren, pametan, radan, covjecan privrzen svojoj drzavi. Ovako kao Dritan von Kramon, reaguju sibicari, neradnici, spletkarosi, simulatori strucnosti i neznalice, bukaci kojima je licni interes ispred svega ljudskog. Svojevremeno, zapazio sam nastup gospodina Pejovica, kao privrednika od akcije i rezultata, kad je prihvatio Mlin i Pekaru u Niksicu. Nevjerovatno dobar kvalitet, lepeza novih porizvoda od zitarica, urednost i agesivno, ekonomski posten nastup na Crnogorskom trzistu. Drugi put na njega je skrenuo paznju vjeciti ekonomski, inzinjerski, politicki diletant Nebojsa Medojevic. On je prilikom odluke o dodjeljivanju KAP- Unipromu, boceo bijesnu, nekulturnu buku protiv gospodina Pejovica, a glavna zamjerka tadasnjoj Vladi CG bila je da KAP daju u ruke “kondukteru gradskog prevoza” u Niksicu, i da je to uzasni primjer korupcije i nesposobnosti vlade, zbog koje ce KAP propasti trenutno. Gospodin Pejovic je tada izazvao paznju fantasticno kulturnim civilizovanim odgovorom koji otprilike glasi: ” Gospodine Medojevicu, ja sam bio student cije skolovanje nije imao niko da finansira, pa sam radio kao kondukter u Gradskom saobracaju Niksic, da bih ucio i zavrsio studije! A onda sam poceo da stvaram sa svojih deset prsta i znanjem i trudom i stvorio mnogo vrijedne stvari. Nije cudo, sto Vi Medojevicu, koji nikad nista u zivotyu nijeste stvorili, podcjenjujete covjeka koji je bio kondukter da bi dosao u priluku da nesto stvori.”. Medojevic je nastavio sa hajkom na gospodina Pejovica, na nacin koji dolukuje najnepristojnijem prostaku, sve dok mu gospodin Pejovic, nije na to viteski, bez rijeci, jednim poktretom ruke odgovorio. Legijajannac Medo je od tada zacutao o gospodinu Pejovicu za sva vremena. Naravno, nije propustio da svoju mizernu prirodu ne naplati sudski od gospodina Pejovica, i tako zadovolji svoj dzep, a za obraz nikad nije ni vodio racuna. Isto kao Medojevic, danas to prema gospodinu Pejovicu rade Dritan von Kramon, Rukljub Krivokapic, Jakov >Milatovic, Milojko Spajic, Aleksa Augustus i mnogobrojni kuckovi iz vladajuce vecine. Naravno, ovaj put sve posledice njihovog bijednog djelovanja protiv Uniproma snosice radnici KAP-a i svi gradjani Crne Gore. Ovim izdajnicima drzave jedino je vazno da ce Srbija i Srpska okupatorska crkva biti na paj.

Sponzor

Najčitanije