Connect with us

Vijesti

PRIVREDNA KOMORA CRNE GORE: Žugić novi predsjednik

Published

on

Vojin Žugić novi je predsjednik Privredne komore Crne Gore, potvrđeno je iz te institucije, nakon današnjeg pisanja Pobjede koja je došla do tih saznanja.

Za Vojina Žugića je glasalo 28 od ukupno 51 člana Skupštine koji su prisustvovali sjednici. Za ostale kandidate, među kojima je bio Nikola Tripković, glasalo je 22 člana , jedan za Srđana Pupovaca dok Boris Spalević nijedobio nijedan glas.

– Ovim je okončan izbor predsjednika Privredne komore pokrenut nakon što je aktuelni čelnik ove asocijacije Vlastirim Golubović 15. juna inicirao skraćenje svog mandata iz ličnih razloga. Izborni proces sproveden je zakonito, ažurno i transparentno. Skupština Privredne komore je donijela odluku da Golubovićev mandat prestaje 1. septembra – navodi se u saopštenju PKCG.

Žugić je rođen 1962. godine, diplomirani je ekonomista, vlasnik i izvršni direktor kompanije „Stadion“. Obavljao je funkciju predsjednika Odbora udruženja trgovine Privredne komore , i bio član je njenog Upravnog odbora. Dobitnik je Nagrade Privredne komore za unapređenje menadžmenta.

Predsjednik PKCG-a Vlastimir Golubović ocijenio je da reference i renome Vojina Žugića u crnogorskoj poslovnoj zajednici ukazuju na to da je Komora dobila čelnika po mjeri svog višedecenijskog trajanja i nezamjenjive uloge krovnog ekonomskog činioca.

– Uvjeren sam da ste od četiri kandidata za predsjednika dali povjerenje onome za kojeg vjerujete da će na najbolji mogući način zastupati vaše i interese cjelokupne privrede. A to jeste primarni zadatak predsjednika: uz rukovođenje Komorom i očuvanje njene unutrašnje i međunarodne reputacije – rekao je Golubović.

On je zahvalio svim privrednicima u organima i tijelima PKCG-a što dosljedno, mudro i stručno zastupaju interese cjelokupne poslovne zajednice.

– Da nije bilo takvog vašeg odnosa, ne bi bilo ni ekonomskih rezultata koje je naša zemlja zabilježila u prethodnom periodu. Oni su zajednički uspjeh svih nas, koji je došao u sinergiji djelovanja Vlade i Privredne komore, a kroz predani rad svih naših privrednika – rekao je Golubović.

Na sjednici, koju je vodio predsjednik Skupštine Vojo Banović, verifikovani su mandati novim članovima najvišeg komorskog organa, te donijete izmjene i dopune odluka o izboru članova Upravnog i Nadzornog odbora ove asocijacije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije