Povežite se sa nama

Vijesti

REAGOVANJE PIZZAROTTI GRUPACIJE: Završetak Portonovi projekta nikad nije bio doveden u pitanje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Grupacija Pizzarotti u reagovanju dostavljenom Portalu RTCG navela je da ima puno povjerenje u lokalne pravosudne organe, te da su uvjereni da će nadležni organi potvrditi odsustvo bilo kakvog nezakonitog postupanja od strane ‘Pizzarotti Montenegro’ d.o.o. i njenih predstavnika. Kako je Portal RTCG već pisao, Antonio Fakineti, jedan od direktora italijanske kompanije “Pizzarotti”, koja je bila glavni izvođač radova na projektu Portonovi u Kumboru, pušten je da se brani sa slobode nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT)

Kako su kazali u reagovanju iz ove grupacije, povodom vijesti koje su objavljene prethodnih dana, kompanija “Pizzarotti Montenegro” d.o.o., njen osnivač švajcarska kompanija “Pizzarotti SA”, i uopšte kompletna grupacija čiji su dio, tvrde da završetak Portonovi projekta nikada nije bio doveden u pitanje.

“Posao će biti završen uz puno poštovanje zakona i potpisanih ugovora kako sa investitorom projekta ‘Azmont Investments’, tako i sa svim podizvođačima, bilo lokalnim ili inostranim. U vezi sa događajima o kojima su mediji izvještavali poslednjih dana, a koji se odnose na saslušanje izvršnog direktora ‘Pizzarotti Montenegro’ d.o.o. u Specijalnom državnom tužilaštvu, precizira se da isti nije podvrgnut bilo kakvim restriktivnim mjerama obzirom da je isti blagovremeno i u potpunosti odgovorio na sva pitanja Specijalnog tužioca”, navodi se u reagovanju koje je dostavljeno Portalu RTCG.

Kako je izjavio generalni direktor međunarodnih operacija Pizzarotti grupe Lorenco Zabra , „prisutni su sa našim gradilištima u preko 18 zemalja svijeta”.

“Radeći na složenim projektima koje dobijamo zahvaljujući korporativnoj pouzdanosti i tehničkoj kompetentnosti koju smo pokazali svuda tokom 110 godina naše istorije. Ono što je bilo objavljeno od strane nekih medija je štetno po ugled naše kompanije i zabrinjava nas, ali će nas, međutim, još više ohrabriti da posao sprovedemo i završimo što prije, stvarajući projekat koji je sam po sebi jedinstven”, kazao je Zabra.

Kako navodi, grupacija Pizzarotti ima puno povjerenje u lokalne pravosudne organe.

“Uvjereni da će nadležni organi potvrditi odsustvo bilo kakvog nezakonitog postupanja od strane ‘Pizzarotti Montenegro’ d.o.o. i njenih predstavnika, koji su pružili i nastaviće da budu na raspolaganju i otvoreni za saradnju sa postupajćim tužilaštvom, a kako bi isti mogli rasvijetliti cijeli događaj u cjelosti i to na brz i efikasan način.  Kao dodatna potvrda potpuno zakonitog i pravilnog djelovanja kompanija takođe ističe da su finansijski podaci objavljeni u lokalnoj štampi zapravo preuzeti iz bilansa kompanije ‘Pizzarotti Montenegro’ d.o.o., dokumenta koji je propisno ovjeren i potvrđen od strane nadležnih organa kontrole”, naveo je Zabra.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije