Connect with us

Vijesti

SPAJIĆ: Ako zadržimo mlade, povećaćemo sva davanja

Published

on

Ukoliko zadržimo mlade i damo im dobre plate, lako ćemo povećavati sva ostala davanja u budućnosti, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić

On je istakao da je crnogorska omladina u fokusu Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS) i cijele Vlade, zato je ponosan, kako je kazao, što studenti prepoznaju da mjere programa “Evropa sad” doprinose boljem statusu mladih i njihovom zadržavanju u Crnoj Gori.

“Nadam se da predlog budžeta za 2022. godinu neće biti “masakriran” samo da bi se uništile realne mjere za rast standarda građana. Pravi je čas da se okrenemo istom cilju i da se nerealnim rashodima ne sabotira jedna zdrava reforma koju smo predložili i za koju smo dobili podršku svih relevantnih međunarodnih i domaćih faktora”, poručio je ministar Spajić.

Spajić je naglasio da ako nema mladih koji će ostati da žive i rade u Crnoj Gori, nijedna druga katerogija stanovništva neće imati nikakav benefit – ni penzioneri, ni bilo ko drugi.

“Ukoliko zadržimo mlade i damo im dobre plate, lako ćemo povećavati sva ostala davanja u budućnosti”, istakao je ministar.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    20.12.2021. at 18:41

    Dobro Milojko, objasni ni ti sa tvojih Japanskih i Singapurskih visina, zasto mislis da ces zadrzati mlade u Crnoj Gor, ako povecas minimalnu platu na 450 eura, a prosjecnilicni dohodak na 700 eura? Tebi e to neka plata zbog koje bi ostao da zivi i radi u Crnoj Gori, a napravi dva koraka van Crne Gore dobija najmanje 10 puta toliko?
    Drugo tvoja prihodna strana i rashodna strana budzeta su obican papir, a papir Milojko trpi sve, pa makar ga ti donio iz Japana i Singapura. Tvoja prihodna strana budzeta je blago receno, vrlo upitna, a tvoja rashodna strana vise nego jasna. Dok prihodna strana ne garantuje nista po pitanju prihoda, rashodna strana je nemoguca bez ogromnih troskova koje si ni prezentova sto ces sve da pravis i da gradis.Moras se ponovo zaduzit Milojko, ali ne ti,nego ces zaduzit gradjane Crne Gore, u crno; ces ih zavit pa skoro za navijek. Mada ti tu uvijek imas izlaz. Jednostavno neces gradit to sto si obeca(500 miliona Pljevlja, Jonsko-Jadranski put, 14 bolnica, desetine skola i razxnoraznih drugih bajaka.
    Ah da Milojko, ovizi Todorovic iz TO Montenegro, sigurno ti nece otic iz Crne Gore. Za 10000 eura mjesecno najmanje, ne radit nista bez trosit pare gradjana, i puvat se ka da si neki biznismen, svaki mladi cojak iz CG i iz bijelog svijeta bi ti odma doletio, a ti si ni dogura ovog Todorovica, koji ni strucno sa tobom i bojanicem, kompanija TO Montenegro, mora poslovat sa gubicima, jer to je tek pocetak. A sto ce bit druge i trece i inih godina, ne smijem ni mislit. Nego, znas sto, bice interesantno dje ces zaposlit sve te mlade ljude, koji ce pohrlit da ostanu ili vrate se da rade u Crnu Goru? Ne rece ni nista o tome, pa cekamo da ni reces.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije