Connect with us

Vijesti

TADIĆ: Nemoguće ugasiti požar na deponiji “Mislov do”

Published

on

Požar na deponiji “Mislov do” predstavlja veliki problem jer svojim gavaritima i zapuštenošći ali i zbog vremenskih prilika gašenje čini nemogućim, kazao je za Televiziju Crne Gore načelnik Službe zaštite i spašavanja Nikšić Slavko Tadić. Posljedice požara na nikšićkoj deponiji jutros se, kako je kazao, osjećaju i u opštini Danilovgrad.

“U pitanju je jedan veoma specifičan požar iz ugla zaštite od požara koji se nažalost ne može ugasiti vodom i koji se toliko zapustio da je sada jedna velika ekološka bomba u pitanju što se tiče Nikšića. Požar je jutros aktivan u toj mjeri da je usljed sjevernog vjetra ugrožena i opština Danilovgrad. Ogromna opasnost vreba od deponije jer su u toku ogromne eksplozije.

Životi vatrgasaca i spasilaca, ljudi iz komunalnog preduzeća i onih koji održavaju deponiju su ugroženi jer dolazi do eksplozija. Gore metanski džepovi koji se stvaraju u unutrašnjosti deponije a ima i eksplozija plinskih boca koje su lagerovane na deponiji i ostalog ubojnog sredstva”, kazao je Tadić za TVCG.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije