Povežite se sa nama

Vijesti

U 10 SATI: Skupština počinje raspravu o budžetu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanici Skupštine Crne Gore počeće danas raspravu o budžetu za 2022.godinu.

Podsjećamo, budžet Crne Gore za 2022. koji je predložila Vlada, doveden je u pitanje i prije nego je u Skupštini počela rasprava o njemu.

Partije parlamentarne većine, predale su preko stotinu amandmana na predloženi budžet. Ukoliko bi bili usvojeni, prema procjenama Vlade, značili bi dodatni trošak od oko 400 miliona eura. Tako je samo iz najvećeg političkog saveza vladajuće većine, Demokratskog fronta predloženo preko 60 amandmana. Među njima je i da minimalna zarada bude 650 umjesto predloženih 450 eura, nadoknada od 100 eura mjesečno svim nezaposlenim u Crnoj Gori, povećanje minimalne penzije sa 147 na 250 eura…

A Demokrate, druga po snazi partija vladajuće većine, predložile su minimalnu penziju od 200 eura, uvođenje dječjeg dodatka za svu djecu do 18 godina, vraćanje doživotnih naknada za majke sa troje i više djece, koje je u januaru 2016. prethodna vlast donijela a potom godinu kasnije u julu 2017. ukinula.

Vlada Crne Gore je usvojila 12. novembra prijedlog budžeta za 2022. godinu koji je projektovan na dvije milijarde i 460 miliona eura. On uključuje program „Evropa sad“, koji predviđa kroz izmjene više zakona, uvećanje minimalne zarade sa 250 na 450 eura a prosječne sa sadašnjih 530 na 700 eura.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije