Connect with us

Ekonomija

VLADA CG: Naći način za smanjenje proizvodnje u KAP-u

Published

on

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i Uniprom trebalo bi da nađu način za smanjenje proizvodnje, radi održavanja tehnološkog procesa i definisanja cijene energije koja se definiše kao minimalna do juna 2022. godine

To se navodi u Informaciji  o situaciji u vezi sa ugovornim odnosima između Elektroprivrede Crne Gore i UNIPROM-a, koju je usmeno podnio premijer Zdravko Krivokapić, a sa kojom je na sjednici sinoć upoznata i Vlada Crne Gore.

“Vlada je usvojila Usmenu informaciju Ministarstva kapitalnih investicija za nastavak pregovora između Elektroprivrede Crne Gore A. D. i Uniproma koji treba da dogovore najbolje rješenje za smanjenje proizvodnje Uniproma (što je praksa drugih sličnih kombinata u Evropi) radi održavanja tehnološkog procesa i definisanja cijene energije koja se definiše kao minimalna do juna 2022. godine”, navode iz Vlade Crne Gore.

U cilju društveno odgovornog djelovanja, što je, kako su istakli iz Vlade, praksa drugih privatnih preduzeća u Crnoj Gori, “vlasnik bi trebalo da obezbijedi plaćeno odsustvo svim radnicima koji ne budu uključeni u proces proizvodnje”.

“Vlada poziva nadležne institucije da preispitaju privatizaciju KAP-a i konvertovanje državne imovine”, navode iz Vlade Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije