Connect with us

Ekonomija

ZAJEDNICA OPŠTINA CRNE GORE: Zakazana hitna sjednica

Published

on

Na zahtjev gradonačelnika Prijestonice i jednog broja predsjednika opština, predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Dušan Raičević, sazvao je hitnu sjednicu Upravnog odbora za srijedu 14.04.2021. godine u 11.00h u Podgorici, saopšteno je iz Zajednice opština Crne Gore.

“Imajući u vidu da je Prijedog zakona o budžetu Crne Gore za 2021. godinu u skupštinskoj proceduri, Upravni odbor će razmotriti Prijedlog zakona sa posebnim fokusom na kapitalni budžet, u odnosu na koji je jedan broj predsjednika opština izrazio nezadovoljstvo planiranim brojem kapitalnih projekata i iznosom sredstava za njihovu realizaciju”, navode u saopštenju.

Iz Zajednice ističu da će u tom pravcu Upravni odbor utvrditi amandmane na Prijedlog zakona o budžetu za 2021. godinu i iste dostaviti Vladi Crne Gore kao predlagaču i Odboru za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore i zatražiti da predstavnici Zajednice opština učestvuju u radu tog Odbora na sjednici.

“Upravni odbor će se na sjednici izjasniti i o Predlogu zakona o dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave, kojim se predviđa da se porez na dohodak fizičkih lica za neprijavljeni prihod neće ustupati opštinama i opredjeljivati u Egalizacioni fond, čime bi opštine ostale uskraćene za prihod od blizu 12 miliona eura na godišnjem nivou”, zaključuju iz Zajednice opština.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije