Connect with us

Kultura

PREMIJERA FILMA DOHVATI NEBO: Večeras u okviru programa FEST Fokus

Published

on

Premijera crnogorskog filma „Dohvati nebo“ održaće se u okviru programa FEST Fokus danas u 19h u Domu omladine, a reprize 12. maja u Domu omladine u 11:30 i 13. maja u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade u 11:30.

Milutinu, čovjeku srednjih godina, životna harmonija se ruši kada njegova supruga Magdalena doživi saobraćajnu nesreću, braneći svojim tijelom petogodišnjeg sina. Magdalena ostaje nepokretna. Ljubav između Milutina i Magdalene je uvijek bila na visokom nivou, takva i ostaje. Pošto nesreća nikada ne ide sama, Milutina ne zaobilaze ni socijalne niti društveno političke turbulencije. Pred Milutinom je težak zadatak, da sačuva porodičnu idilu i da se samo čestitom namjerom i uz pomoć srećnih životnih okolnosti pobrine za ono do čega mu je najviše stalo, a to je Magdalena i sreća njihovog sina Jakova.

Film je režirao Milutin Darić, a u filmu glume Milan Kovačević, Nada Vukčević, Maja Šarenac, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Petar Božović, Ljubica Barać, Branimir Popović, Aleksandar Saša Petrović, Vanja Jovićević.

Nagrade: 2020 – Festival filmova jugoistočne Evrope Pariz – nagrada za režiju / See A Paris South-East European Film Festival – Award for Best Director.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije